Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptopik, wybór

RafalR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niestety, https://www.x-kom.pl/p/623225-notebook-laptop-173-gigabyte-g7-kc-i7-10870h-16gb-512-win10-rtx3060p.html w zapomnienie. Miesiąc czekania to nie dla mnie.

Szukam laptopa do 6000 ziko, który w pierwszej kolejności ma RTX 3060. Minimum 16 GB RAM. Nie ponarzekałbym na ośmiordzeniówkę, jednak no wiadomo - nie zawsze ma się to, czego się chce. Wariacje pozaintelowskie mogą być.

Zaciekawiły mnie te dwa laptopy:

Ten pierwszy wiem - RTX2060. Czy ktoś byłby w stanie mi podpowiedzieć, jak to rozkminić? Sensownie jest w tym momencie brać 2060, czy atakować już 3060(bądź czekać na Gigabyte)?

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

Mogę się wypowiedzieć tylko co do matrycy w tym pierwszym. Cztery lata temu kupiłem ASUSa z matrycą EWV w podobnym przedziale cenowym (chyba wtedy dałem za niego jakieś 5000zł) i była tragiczna. Jak najgorsza TN w budżetowym monitorze.

AHVA nigdy nie miałem, ale ta jest już bardziej ustandaryzowana i mniej więcej wiesz czego możesz się spodziewać.

Opublikowano
2 godziny temu, Karelion napisał:

No niestety, https://www.x-kom.pl/p/623225-notebook-laptop-173-gigabyte-g7-kc-i7-10870h-16gb-512-win10-rtx3060p.html w zapomnienie. Miesiąc czekania to nie dla mnie.

Szukam laptopa do 6000 ziko, który w pierwszej kolejności ma RTX 3060. Minimum 16 GB RAM. Nie ponarzekałbym na ośmiordzeniówkę, jednak no wiadomo - nie zawsze ma się to, czego się chce. Wariacje pozaintelowskie mogą być.

Zaciekawiły mnie te dwa laptopy:

Ten pierwszy wiem - RTX2060. Czy ktoś byłby w stanie mi podpowiedzieć, jak to rozkminić? Sensownie jest w tym momencie brać 2060, czy atakować już 3060(bądź czekać na Gigabyte)?

Ten pierwszy w tej obudowie i takim procesorem, będzie się przegrzewał.

Zdecydowanie lepiej w grach wypada
MSI GF65 i7-10750H/32GB/512 RTX3060 144Hz

Ewentualnie 17-calowy powinien posiadać jeszcze trochę lepszą kulturę pracy
MSI GF75 i7-10750H/16GB/512 RTX3060 144Hz
16 GB jest optymalne.

Jeżeli z RTX2060 taniej to lepiej Lenovo Legion 5-15 Ryzen 7/32GB/1TB RTX2060 144Hz

@Rayso. Pod tym oznaczeniem EWV - są matryce IPS / TN itp.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Nieubłagalnym celem jest RTX3060, w tym momencie najbardziej mnie interesuje ten MSI. Kierowałem się głównie do Gigabyte, jednak w x-komie powiedzieli, że termin kiedy będzie MOŻLIWY do zakupu oni poznają w marcu, co mi się nie kalkuluje.

Wariant 17 calowy wiadomo, też poważnie analizuję. Czy są jeszcze jakieś warte uwagi alternatywy?

Oj byłoby prościej, gdyby się złożyło zwykłego PCta...

Opublikowano

Na dzien dzisiejszy nie byłoby to proste 😉 nie dostałbym karty graficznej.

MSI jest dostępny.

Opublikowano
Dnia 13.02.2021 o 16:01, Gajwer napisał:

Na dzien dzisiejszy nie byłoby to proste 😉 nie dostałbym karty graficznej.

MSI jest dostępny.

No niestety, padło na Gigabyte. Poczekam ten miesiąc. Można temat zamknąć.

Opublikowano

Dobry wybór okazuje się że MSi posiada nizsze TGP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...