-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Shostek
Shostek
Gdy używałem Laptopa po wifi wszystko było ok po zakupie nowego komputera (stacjonarnego) oraz dokupieniu do niego karty sieciowej ze względu iż nie mam możliwości podłączenia go kablem. Przechodząc do meritum. Od momentu zmienienia komputera mój ping skacze do chorych ilości. Speed test pokazuje 4 ms informacje o połączeniu team speak 3 pokazuje że 100-200 gdzie normalnie miałem po 7, a w league of legends ping wacha się pomiędzy 200-300. Nadmienię że nie jestem jedyną osobą korzystającą z wifi w domu lecz wczesniej nie było problemu gdy ja grałem a moja dziewczyna oglądała serial na telewizorze oraz nie mam żadnych programów w tle. Próbowałem już różnych rzeczy ale skończyły mi się pomysły.
Sterowniki zaaktualizowane do najnowszych (2018.11) jakie były dostępne na stronie producenta
Karta sieciowa to TP-Link TL-WN821N
Mój internet to Orange światłowód 600 mgbs (na który nie narzekam i dalej uważam że problem nie leży po jego stronie)
Komponenty pc Płyta Gigabyte Aourus Elite B550, Proc. Ryzen 5 3600, Kart. Graf. Nvidia gef. 1050 TI, Ram Gskill
P.S. po zrestartowaniu sieci w ustawieniach lub zainstalowaniu ponownie aplikacji od karty sieciowej ping spada do normalnych wartości które już widziałem na laptopie ale po około godzinie może mniej ping znów skacze. Opcja naprawiania w aplikacji TP-Link załatwia też sprawę ale na krótszy czas.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.