Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile RAM-u na serwer z modami dla kilku osób?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , przychodze z pytaniem ile pamieci ram uzyc na serwer minecraft gdzie bedzie grac 6 osob i beda na nim mody? Z gory dziekuje za kazda odpowiedz.

Opublikowano

Średnio można określić ile ramu będzie ci potrzeba na taki serwer żeby był bez lagow (jak jeszcze sam nie wiesz ile modow bedzie), bo to takie gdybanie.

Różnica jest czy będzie 10 modow czy 30 bądź 60 albo i 100+.

Na ten moment 8gb ci powinno pociągnąć tak ze 20modow przy 6 graczach, no ale samym ramem się nie żyje wiec procesor oraz pojemny dysk musi być czy łącze.

Im więcej modow tym więcej ramu i lepsze parametry serwera.

Opublikowano

dużo zależy od tego jakich modów będziecie używać, oraz im więcej to wiadomo że więcej RAMu będą potrzebowały. No i nie patrz tylko na ram, liczą się też inne podzespoły ;d Napisz więcej info, albo jak już będziesz w stanie określić ilość modów to można określić +/- zapotrzebowanie 

Opublikowano
45 minut temu, Insigin napisał:

Na ten moment 8gb ci powinno pociągnąć tak ze 20modow przy 6 graczach

Po co aż tyle? 2gb będzie wystarczające przy tej ilości modów, pewnie nawet 1gb by uciągnął.

2 godziny temu, Ostry99 napisał:

beda na nim mody

Ile będzie tych modów? Jeśli bierzesz paczkę modów, zazwyczaj jest podany zalecany ram dla serwera dla takiej paczki.

Opublikowano
Przed chwilą, Helios1993 napisał:

Po co aż tyle? 2gb będzie wystarczające przy tej ilości modów, pewnie nawet 1gb by uciągnął.

A po co aż tyle? Zaczytuje siebie " bo to takie gdybanie.", nikt nie wie co za mody będzie tam miał ani ile one będą potrzebować ramu. Zaznaczył ze prawdopodobnie pojawi sie tam paczka modow wiec będzie ich 30+. 8gb powinno mu wystarczyć by w miarę komfortowo grać na serwerze.

1GB? uruchomić uruchomisz serwer ale jak będzie działać oraz jakie będą odczucia z takiej rozgrywki to inna kwestia 🙂

Opublikowano
2 minuty temu, Insigin napisał:

1GB? uruchomić uruchomisz serwer ale jak będzie działać oraz jakie będą odczucia z takiej rozgrywki to inna kwestia

Sam trzymałem kilkunastu graczy na 1.16 z 1gb (na darmowym hostingu), tpsy nie spadały poniżej 19. Nie było modów, więc napisałem żeby wziął 2gb.

Opublikowano
2 minuty temu, Helios1993 napisał:

Sam trzymałem kilkunastu graczy na 1.16 z 1gb (na darmowym hostingu), tpsy nie spadały poniżej 19. Nie było modów, więc napisałem żeby wziął 2gb.

aaaa no fakt nie ma różnicy miedzy pluginem a modem 😄 sory głupi ja.

Idąc tym tokiem rozumowania to nawet i 512mb ramu by wystarczyło na taki serwer z dużą ilością modow 😄 😄

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Ile RAM-u na serwer z modami dla kilku osób?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...