Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt serwera 1.16.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Utworzyłem ten temat ze względu na to, że mam w głowie projekt serwera, ale nie wiem czy ludzie  są takiego samego zdania jak ja, więc serwer opierałby się na  ekonomii z elementami survivalu i RPG (tak wiem temat oklepany), ALE znajdowałyby się rzeczy jak:

Zacznijmy od prostych i podst. rzeczy takich jak :

- działki ( z możliwością dodania max  1 sojusznika ), chodź jeszcze nad tym myślę,

- waluta

- zdobywana z mobów oraz za czas gry na serwerze,

- sklep itemki za walutę ( kupno i sprzedasz ), możliwość kupna itemków premium,

- możliwość wykupienia miejsca na spawnie,  gdzie będzie można założyć swój sklep dostępny dla wszystkich ( pieniądze przechodzą z edycji na edycje ),

- aukcje pomiędzy graczami,

- możliwość kupienia itemków, bez których nie pójdziemy na przód takich jak:

- itemek, który pozwoli nam przejść do netheru.

- questy ( za które dostaniemy pieniądze lub itemki), typu: stwórz to i to, zabij tego itd.

- zmienione craftingi,

- umiejętności (kopanie, siła itd.)

- bossy ( też jeszcze nie wiem na 100% czy zostaną dodane ),

- topka graczy, która by była resetowana co tydzień a od TOP 1 do TOP 3 dostają nagrody,

- eventy,

- nowe przedmioty dodające bonusy,

- pomniejsze rzeczy takie jak: ( głosowanie na porę dnia, pomniejszona mapa dostosowana do ilości graczy ),

- drop z rudy chodź dajcie znać co by było lepsze,

Nie będzie to serwer typu pay2win!!

Nie chcę faszerować serwer zbędnymi rzeczami, ale jak macie jakieś propozycje to pisać 🙂

Co mogę zapewnić ?:

- Zaangażowanie administracji 

- Rozwój

- Miłą atmosferę

Wersja serwera 1.16.4 🙂

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Projekt serwera 1.16.4
Opublikowano

Było już parę podobnych serwerów i powiem ci ze znikoma ilość graczy  tam przesiadywała.

Powód? Szybko się takie coś nudzi.

Musiałbyś dodać cos nowego co jeszcze nie było na takich serwerach, a to  co wymieniłeś tutaj to praktycznie oklepany schemat.

No a żeby ktoś grał musi być i reklama.

Także przemyśl jeszcze raz ten pomysł wyeliminuj zbędne rzeczy i dodaj cos co naprawdę mogło by odmienić rozgrywkę, no chyba ze chcesz mieć graczy na 1h  😄

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...