Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeniesienie spawna na osobny świat

KondzioMen2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chcialbym przeniesc spawna serwerowego na innego save ale zeby nie kopiowac przy tym wszystkich plikow a zrobic to porzadnie zeby nie bylo widac ze przeniesiona wyspa z oceanu 

jest  jakas mozliwosc ? bo serwer tez dostaje po tylku przez wygenerowanie za duzej ilosci chunkow prosze o pomoc ;C

Opublikowano

nie brakuje ale mi mam jeszcze 3500/5000 pamieci ssd ale ram i wszystko leci przez te chunky na mapie co wygenerowalem po bonad 170tys i chcialbym przeniesc spawna na nowa mape...

titanaxe

Opublikowano
1 minutę temu, KondzioMen2000 napisał:

nie brakuje ale mi mam jeszcze 3500/5000 pamieci ssd ale ram i wszystko leci przez te chunky na mapie co wygenerowalem po bonad 170tys i chcialbym przeniesc spawna na nowa mape...

Niezaładowane chunki nie obciążają procesora ani nie zawalają ramu.

titanaxe

Ten hosting to scam, nieważne jaki pakiet kupisz, dostajesz tylko 256mb gwarantowanej pamięci ram i niech cię nie zmylą nieprawdziwe informacje o zużyciu zasobów w panelu (prawdziwe sprawdzisz komendą /gc, gdzie max memory = maksymalny ram (którego twój serwer nigdy nie osiągnie, ponieważ z tej pamięci ram korzystają inne serwery), allocated memory = twój ram, free memory = wolny ram (z allocated memory)). Jeśli jest to mniejszy serwer, przejdź na Minehosta.

Opublikowano
Przed chwilą, KondzioMen2000 napisał:

tylko zaladowane chunki przez plugsa dzialaja tak  ze serwer mysli ktos tam stoi ;/

Więc usuń ten plugin.

Opublikowano

Jakis program czy cos na usuwanie niezbędnych plikow z serwa?

Chyba chciałeś napisać "zbędnych". Zbędne są jedynie logi oraz niektóre pluginy, jeśli pokażesz screenshot z komendy /pl to ci powiem, które pluginy możesz (lub musisz) usunąć.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Przeniesienie spawna na osobny świat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...