Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłączenie naturalnego spawnu zwierząt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś sposobu na wyłączenie jedynie naturalnego spawnu zwierząt tzn. potwory zostają, a zwierzęta można nadal przyzwać z jaja. 
Żaden sposób dotychczas nie działa.
Wyłączenie spawnu w Multiverse-core na konkretnej mapie wyłącza jedynie spawn zwierząt z jajek. Zwierzęta nadal się pojawiają mimo np. /Killall animals (które i tak działa jedynie na załadowane chunki). W dodatku potrzebuje tego spawnu z jajek. 
Konfiguracja po kolei plików serwerowych tj. server-properties - wyłączenie spawnu zwierząt; bukkit.yml - spawn zwierzat ustawiony na 0, spawn-per-tick czy wysoki czy 0 nic nie daje;🤔

Wyłączenie zwierząt w configu essentials również skutkuje wyłączeniem jajek.

/gamerule doMobSpawning false - wyłącza również spawn potworów, na których mi zależy.

Już nie mam pomysłów. Czy to na polskich, czy zagraniczych forach, nie ma innych sposobów. Pluginu żadnego nie mogę znaleźć. Chętnie przyjmę pomoc 🙏

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Wyłączenie naturalnego spawnu zwierząt
Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Spawn-limits.animals: 0 powinien działać, restartowałeś serwer po zmianie?

tak i nie działa, masz nawet napisane w srodku ze proba konfigu bukkit.yml nic nie dala

Opublikowano
Dnia 5.02.2021 o 13:42, RybekPL napisał:

Jeśli masz WorldGuard to

/rg flag __GLOBAL__ spawning-mob deny

A masz Multiversa?

Również wspomniałam o tym w poście. Wyłącza to spawn WSZYSTKICH mobów. Ja potrzebuję jedynie naturalnego spawnu zwierząt. Potwory mają zostać.
Multiversa mam i też żadna opcja nie daje takiego wyniku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...