Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyświetlanie grup w EssentialsXChat

xWhitee_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam taki problem, próbuję zrobić tak by luck perms korzystał ze swoich grup a ich format bral z essentials (Vault, essentials chat zainstalowane). Domyślny format essentials działa, nawet gdy dopisuję {GROUP} grupa wyświetla się poprawnie, ale nawet jak mam usunięty '#' przed "group formats" bierze format domyślny, gdy daję przed niego '#' pisze mi domyślnym kolorem. Kiedyś na serwerze miałem tak to zrobione ale plików nie mam a teraz już mi to nie idzie. Wiem że jest to trochę chaotyczne ale może ktoś zna odpowiedź jak to zrobić.

Opublikowano

Jeżeli dodasz przed nazwą {GROUP}, to masz kolor biały? Dobrze to zrozumiałem?

Możesz spróbować zrobić to tak

#format: '{DISPLAYNAME} : {MESSAGE}'
#format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
#format: '&7{PREFIX}&r {DISPLAYNAME}&r &7{SUFFIX}&r: {MESSAGE}'

group-formats:
    default: '&7[&cGracz&7] &c{DISPLAYNAME} &r: &c{MESSAGE}'

Gdzie default, to nazwa domyślnej grupy.

Opublikowano

jeśli wyłączę format domyślny mając włączone formaty grup mam w nawiasie kwadratowym nazwę grupy (w kolorze &7), zrobiłem format taki jak napisałeś i nic to nie zmieniło 

TITANAXE _ Panel - Google Chrome 03.02.2021 17_42_54.png

Minecraft_ 1.16.4 - Multiplayer (3rd-party Server) 03.02.2021 17_42_31.png

Opublikowano

Pierwsze co zrób, uciekaj jak najdalej z "hostingu", na którym masz serwer. Jest to scam, nieważne jaki pakiet kupisz, dostajesz gwarantowane tylko 256mb pamięci ram oraz bardzo mały procent jednego rdzenia procesora. Z pozostałej części zasobów, za które TY płacisz, korzystają inne serwery na tej samej, przeciążonej maszynie.

Prefixy nadawaj luckpermsem (/lp group <grupa> meta setprefix "<prefix> ", jest to lepsze rozwiązanie niż group-formats z essentialsa.

Opublikowano

@Helios1993 Co do titanax'a też słyszałem niedawno o tym lecz serwer jest klasowy i na koncie kolegi który miał jeszcze trochę kasy na koncie i pewnie na kolejny tydzień kupię na innym hostingu. A co do /lp niewygodnie mi jest robić tak format. Myślałem że pominąłem jakąś błahostkę i nie będzie problemem zrobienie tego w essentials. Dodatkowo w essentials mogę zawsze łatwo edytować wygląd rangi bez przepisywania wszystkiego na nowo. Robiąc wygląd w luckperms mam też taki problem że prefiks nie ma żadnej przerwy przed nickiem, próbowałem dawać spacje przed domyślnym formatem w essentials (pojawiała się ona przed prefiksem), wpisując prefiks komendą też próbowałem ale ona znikała. Może jest jakaś możliwość zrobienia tego poprzez essentials?

Opublikowano
1 minutę temu, xWhitee_ napisał:

Robiąc wygląd w luckperms mam też taki problem że prefiks nie ma żadnej przerwy przed nickiem, próbowałem dawać spacje przed domyślnym formatem w essentials (pojawiała się ona przed prefiksem), wpisując prefiks komendą też próbowałem ale ona znikała.

Żeby się tak nie działo, musisz dać prefix w " " i na końcu dać spację: /lp group default meta setprefix "Gracz ".

Opublikowano
1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Żeby się tak nie działo, musisz dać prefix w " " i na końcu dać spację: /lp group default meta setprefix "Gracz ".

hmm, ja robiłem to tak /lp group default meta setprefix 3 'prefix ', było to nie poprawne? A i czy wiesz może co jest nie tak z essentials że to nie działa? Może w configu luck perms trzeba coś zmienić by to zadziałało i to przeoczyłem?

No nic nie znalazłem w lp i ess, może ktoś wie co może być powodem że group formats nie działa?

Ogólnie, nawet w lp nie mogę nic zrobić

Minecraft_ 1.16.4 - Multiplayer (3rd-party Server) 03.02.2021 19_12_08.png

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Wyświetlanie grup w EssentialsXChat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...