Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem do serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dwoch dni nasz klan ma problem z zalogowaniem do serwera. Serwer zostal zresetowany kilkanascie razy i to nic nie pomoglo. Staralem sie to jakos ogarnac przez Yatqa lecz nie umiem sioe tam zalogowac posiadam haslo i login do serwer query itp. Prosze o pomoc.

Opublikowano

Jaką posiadacie wersje serwera? Czy w ostatnim czasie przeprowadzaliście aktualizację? 

Opublikowano

Jeżeli masz dostęp do plików, to musisz zaktualizować wersję serwera. W przypadku, gdy kupujecie serwer na sloty, to musisz się kontaktować z usługodawcą. 

Opublikowano

Jeżeli posiadasz dostęp do plików serwera, to tak. Musisz mieć dostęp do FTP i SSH. Jeżeli takiego nie posiadasz, to aktualizacje serwera musi zrobić ktoś z dostępem. 

Możesz też podesłać logi serwera, bo może być też inna przyczyna problemu. 

Opublikowano

Jeżeli posiadasz dostęp do konsoli serwera, czyli masz dostęp SSH oraz FTP. Musisz pobrać z serwera plik o nazwie ts3server.sqlitedb i go zapisać na komputerze. Następnie wgrać nowe pliki ts na serwer -> najnowsza wersja plików serwera: https://files.teamspeak-services.com/releases/server/3.13.3/

Po wgraniu plików, wrzucasz, podmieniasz pobraną bazę danych, odpalasz serwer i voilà.

Tak, posiadam Discorda - znajdziesz mnie na serwerze MPCforum.

Opublikowano

ts3server.sqlitedb ten plika mam na pulpicie. sciaglem baze danych dla windy 64   nie moge skumac co dalej i gdzie co zrobic przepraszam ale jestem w tym totalnym laikiem 

dodam ze po sciagnieciu serwera windy 64 odpalilem to i wygenerowalo mi 3 nowe pliki 

ts3server.sqlitedb

ts3server.sqlitedb-shm

ts3server.sqlitedb-wal

Opublikowano

Pobierasz pliki serwerowe w zależności od architektury 32/64 bit. Obstawiam, że serwer stoi na maszynie z linuxem, dlatego musisz pobrać odpowiednią wersję. 

W konsoli swojego VPS wpisz komendę: arch

Powinna Ci wyświetlić informacje. Dałem Ci przykład z jednej z moich maszyn poniżej. W tym wypadku posiadam wersję 64 bitową, dlatego pobieram pliki serwerowe https://files.teamspeak-services.com/releases/server/3.13.3/teamspeak3-server_linux_amd64-3.13.3.tar.bz2

image.png

Następnie nowe pliki wgrywasz na serwer, rozpakowujesz podmieniając te stare. Po podmianie plików wgrywasz ten plik z bazą, który pobierałeś na pulpit. Nie wolno zrobić odwrotnie, abyś nie nadpisał bazy świeżą z plików instalacyjnych!

Opublikowano

linux debian x86  64

pobralem ta wersje 

teamspeak3-server_linux_amd64-3.13.3 (1).tar

co dalej 

trezba to jakos rozpakowac?

Opublikowano

Jak instalowałeś serwer pierwszym razem? 🤔

Możesz je pobrać do folderu z serwerem komendą wget przez konsolę lub wgrać przez FTP (FileZilla) przenosząc ze swojego komputera. Możesz też je rozpakować na komputerze i zamienić z plikami na serwerze ale to dłuższa opcja z przesyłaniem wszystkiego pojedynczo. 

Później po wgraniu nowych plików, wrzucasz starą bazę i odpalasz serwer. 

Opublikowano

do rozpakowania tego potrzebny jest jakis program .tar  

pierwszym razem robil mi to kolega po IT teraz sie  wyjechal i nie mam z nim kontaktu. zrobil serwer w 15 minut itp 

• Itan zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...