Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Porty W Routerze Netgear Wgr614V9

wicher1992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż chciałem zrobić serwer no-hamachi czytałem pewnien poradnik i musza byc odblokowane w routerze owe porty: 22, 3306, 11000-14000 i mam niby odblokowane tak mam zaznaczone na stronie routera PS.: Nie mam płyty do routera

Tutaj dołączam SS:

55560873.jpg

18162516.jpg

24572279.jpg

72180796.jpg

26126405.jpg

64083318.jpg

47893847.jpg

49394215.jpg

Opublikowano

Witam otóż chciałem zrobić serwer no-hamachi czytałem pewnien poradnik i musza byc odblokowane w routerze owe porty: 22, 3306, 11000-14000 i mam niby odblokowane tak mam zaznaczone na stronie routera PS.: Nie mam płyty do routera

Masz bynajmniej zewnętrzne IP?

@down

Nie koniecznie, bo to może być IP serwera twojego providera np. w sieciach lokalnych.

Opublikowano

głupotą jest zamazywanie IP nie publicznego to sobie odpuść na przyszłość tych adresów nie używa się w internecie wogóle , setki ludzi ma taki sam

instrukcje masz na stronie producenta po polsku , a płytka nic nie ustawisz jak tylko podłączysz router do kompa

włącz upnp , wyłącz zapore w routerze , u mnie dziala bez problemu nawet bez ustawiania routingu

spiepszyłeś coś w ustawieniach serwera, najpierw sprawdz czy wogule masz potrzebne porty pootwierane na lokalhoście i ip serwera dobrze przypisane do kompa na którym jesteś a nie do IP przez które łączy cie router

testu najlepiej przeprowadzać nie z kompa za routerem tylko z innego nie związanego z siecią, popros kogoś niech sprawdza ci on

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

dobra tam nie wiem o co Ci chodzi mam chyba zew na gorze dodAŁEM co i jak jak czytałem na innych forach a w zaporze mam dodane pory a po za tym mam ja wył

Opublikowano

skoro nie wiesz o co chodzi to jak ustawiasz w programie? tam masz błąd mimo właściwego dzialania routera

zresztą w chelo dostajesz adres przyznawany dynamicznie i adres IP co widzisz NIE JEST TWOIM ADRESEM IP ( zalezy jaki masz abonament )

Jaki masz abonament w chelo ?

dane aktualnego połączenia masz w : Status / Internet Connection

ps. po co zamazujesz adresy ??? tego nie rozumie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

zamazuje dla mojego bezpieczeństwa ;p mam z UPC więc nie wiem czemu pisze cheloo kurde chcialbym odblokowac tylko porty 3306 22 i od11000do 14000 i tyle

Opublikowano

masz nie routowalny numer ip przyznany z routera , widac nie znasz podstaw przyznawania adresów jak i klas adresów IP , adres kompa mozesz sobie podawc komukolwiek on i tak moze sobie go wsadzic gdzieś bo na necie nie jesteś widoczny pod tym IP tylko w sieci swojej

jak pisałem wczesniej coś zle skonfigurowane w ustawieniach serwera a nie routera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

czyli co mam zrobic? I jakie konfiguracje serwera?

@edit

Zacznijmy od poczatku chce odblokować te porty mam "niby" odblokowane ale tak naprawde nie są. Czy mozna jakos to zrobic ? Jak tak prosze o napisanie jak

Opublikowano

to masz czy bedziesz miał serwer jak piszesz na poczatku ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie ma serwera to porty nie działaja, dopiero jak działa to zacznie wykrywac

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jak ci ma dzialać coś czego nie ma ! bedzie serwer będa i porty serwera i dopiero wtedy mozna je wykryc

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

dane aktualnego połączenia masz w : Router Status

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ej pomóż ktoś dam +

Mam neta z UPC(router) i nie wiem co i jak , Robie narazie serwer hamachi ,ale nie loguje do navicata a tym bardzie do gry ..

Proszę o pomoc ;P wynagrodzę

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

pytaj w dziale poświęconym grze do której zakładasz serwer

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...