Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć darmowy serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak postawić serwer minecraft na swoim laptopie? jest mi to bardzo potrzebne bo chce zrobić publiczny serwer. Tylko prosze bez przeglądarek (bo chce żeby serwer był online jak nikogo na nim niema) i bez pliki start.bat ponieważ jak go uruchamiam mam takie coś: 

BARDZO PROSZE O PILNĄ POMOC! Osoba która napisze metodę i jej metoda ukaże się skuteczna dostanie 30 punktów reputacji i admina na serwerze Crafted.pl

image.png

Opublikowano
Przed chwilą, RybekPL napisał:

Nie lepiej nawet na ten najtańszy serwer wydać 10-12 zł i mieć spokój. 🙂

Rybek ale co miesiąc musiał bym płacić a ja chce darmowy pls masz coś NIE Aternos

Opublikowano

Hmm.. Nie ma darmowych hostów są ale tylko takie testowe 24h A na komputerze to też słabo może spróbuj na server.pro

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano
1 minutę temu, RybekPL napisał:

Hmm.. Nie ma darmowych hostów są ale tylko takie testowe 24h A na komputerze to też słabo może spróbuj na server.pro

3 godziny czekam az sie uruchomi

Opublikowano

Taki w tym urok. Ja kiedyś też tak czekałem i byłem głupi bo zamiast kupić najtańszy serwer za 10-12 zł to musiałem codziennie czekać nawet po 5h. Chyba że odpal na laptopie tylko czy udzwignie to laptop.

MPCForum Baner (4).png

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jak stworzyć darmowy serwer?
Opublikowano

Jeśli chcesz aby twój serwer był widoczny w internecie potrzebujesz przekierować porty, jeśli masz prywatny adres, jest to możliwe tylko jeśli operator w swojej sieci też przekieruje ten konkretny port, na którym działa twój serwer, jeśli masz publiczny adres, wystarczy tylko przekierować porty, możesz też użyć hamachi, będzie najprościej dla ciebie bo praktycznie nic nie musisz robić, jedynie musisz odpowiednio skonfigurować swój serwer aby nasłuchiwał na adresie hamachi lub na każdym porcie (0.0.0.0).

Jednak twój komputer musi być non stop właczony, aby twój serwer działał,

Aby przekierować port w jakimkolwiek routerze szukaj zakładki "Port forwarding" i uzupełniasz swoim ip(komputera, na którym nasłuchuje serwer) oraz port.

Jeśli nie znalazłeś takiej opcji to jest prawdopodobne, że twój router nie pozwala przekierować portów, upewnij się, czy masz aktualny firmware router, lub też jest pod inna nazwa "Virtual servers".

Często na routerach np. TP-Link ta opcja jest w zakładce "NAT Forwarding"

Opublikowano

Nie chcesz płacić za serwer, a chcesz go postawić na swoim komputerze, coś mi tu nie gra... Za sam prąd miesięcznie zapłacisz jakieś 150zł, a do tego dochodzi jeszcze internet. Na minehoście zapłacisz tylko 9zł miesięcznie za serwer, który ci wystarczy.

Opublikowano

Jak byś chciał postawić serwer na laptopie to by ten laptop musiał cały czas pracować, nie mógłbyś go wyłączać, za internet i prąd zapłaciłbyś fortune i dodatkowo jeśli nie masz zbyt dobrego sprzętu to serwer może ci crashować. W serwer trzeba niestety zainwestować. 

Opublikowano

Plik start.bat jest potrzebny żeby włączyć serwer, bez niego nic nie zdziałasz

Admina na serwerze Crafted.pl nie dasz, po za tym nie każdy tam gra

dawanie 30 rep zajęło by przynajmniej 3 dni, a do tego dużo pracy bo pod postem może być tylko jedna od jednej osoby

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano
2 minuty temu, KrzysztofekRrr napisał:

Plik start.bat jest potrzebny żeby włączyć serwer, bez niego nic nie zdziałasz

Nie jest ten plik potrzebny, wystarczy odpalić silnik jak każdy inny program.image.png

Opublikowano

Wcześniej była opcja utworzenia przez hamachi ale tylko z znajomymi, teraz dostawcy blokują tego typu porty.  Dlaczego się z tym męczysz, nie lepiej zapłacić dziadom około dychę i mieć spokój?  Ciężko będziesz miał utworzyć serwer publiczny za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...