Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na serwerze przy 20 tpsach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry mam takie nietypowe lagi na serwerze a chodzi mi to, że chodzę sobie normalnie po świecie i nagle zacina mi się ekran na trzy sekundy i spadają mi fps z 200 do 0 pytałem się dużo osób i mówili mi, że jest to wina mojego komputera lub sieci tylko, że jest to niemożliwe ponieważ inne serwer survival 1.16.4 gdzie gra po 50 osób nie ma takich lagów. Mógłbym zapłacić jak ktoś rozwiąże mi ten problem daje 20 zł xD bo naprawdę nie mam już sił do tego. Na serwerze mam silnik Pupur gra na nim średnią 16 osób jest on połączony przez bungee serwer survival hostuje na pukawce a bungeecord hostuje na serwerze 2gb ramu. Lagi pojawiają się wszystkim którzy są na serwerze.

Opublikowano
29 minut temu, Nekron9884 napisał:

Mozliwe ze powoduje to jakis plugin (np plugin na TnT czasowe etc). Może to byc jakis plugin na wykonywanie akcji co ileś czasu.

Raczej nie bo mam kilka pluginów np auction house i tab który się odświeża co 3 sekundy więc no

Opublikowano

Jest kilka opcji:
- jakiś gracz ma lagowarke, lub coś co laguje np. farma 0-tickowa,
- ktoś generuje nowe chanki,
- wina po stronie hostingu.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Lagi na serwerze przy 20 tpsach
Opublikowano
Dnia 2.02.2021 o 09:08, _xxiiliixx_ napisał:

Jest kilka opcji:
- jakiś gracz ma lagowarke, lub coś co laguje np. farma 0-tickowa,
- ktoś generuje nowe chanki,
- wina po stronie hostingu.

Chunki wszystkie są wygenerowane co do hostingu to mam dedyka i na survivalu mam 8gb ramu a co do tej lagowarki to raczej nie bo od początku jest a w paperze jest ustawienie co do redstone

Opublikowano
21 godzin temu, dwaslashe napisał:

Chunki wszystkie są wygenerowane co do hostingu to mam dedyka i na survivalu mam 8gb ramu a co do tej lagowarki to raczej nie bo od początku jest a w paperze jest ustawienie co do redstone

Zrób timingi i daj do nich linka. Być może będzie tam coś, co w znaczny sposób powoduje lagi.

Sprawdź też aktualne zużycie RAMu i CPU dla serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...