Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teleportacja wywala serwer

ower set

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od pewnego czasu mam serwer minecraft, i jest na nim plugin na teleportacje, lecz kiedy takowy gracz wpisuje /rtp serwer najczęściej po prostu wywala, oczywiście zdarzają się przypadki  kiedy gracz nie jest wyrzucany ale jest to 1 na 3 takie przypadki zauważyłem że teleportacja odbywa się od zaraz więc postanowiłem wgrać plugin który poświęca dodatkowe 3 sekundy na generowanie terenu (nie wiem czy coś to daje) ale w oby dwóch gracz nie musiał stać w miejscu (w pierwszym teleportacja była natychmiastowa więc się nie dziwie) nie wiem jak naprawić ten problem.

fdgdfh.png

Opublikowano

Wtyczka jest zainstalowana na wersje najnowszą czyli wersja wtyczki to 3.0.4-1 a serwera to 1.16.5

fdgdfh.png

Opublikowano

[11:49:51] [Server thread/INFO]: Hirano3215 issued server command: /rtp

[11:49:57] [Server thread/WARN]: Can't keep up! Is the server overloaded? Running 6214ms or 124 ticks behind

[11:50:16] [Server thread/INFO]: Hirano3215 issued server command: /rtp

[11:50:29] [Server thread/INFO]: Hirano3215 issued server command: /rtp

[11:50:35] [Server thread/WARN]: Can't keep up! Is the server overloaded? Running 6702ms or 134 ticks behind

[11:50:42] [Server thread/INFO]: Hirano3215 issued server command: /rtp

[11:50:53] [Server thread/INFO]: Hirano3215 issued server command: /rtp

[11:51:05] [Server thread/INFO]: Hirano3215 issued server command: /rtp

Nazwa wtyczki to BetterRTP

Temat do zamknięcia, wystarczyło wywalić plugin "MultiInv"

Okej wszystko było dobrze ale jednak po chwili problem powrócił. 
wygląda to tak że jeśli wpisze /rtp ram nagle podwiększa się o 50mb  ramu (serwer ma 1gb ramu) i tak zależy bo ja czasami mogę w nieskończoność pisać /rtp i serwer nie wywali a raz jakiś gracz wpisze /rtp i od razu serwer wywala

fdgdfh.png

Opublikowano
1 godzinę temu, AlexsanderARG napisał:

Jakiego pluginu używasz do rtp?

Napisał, betterrtp.

5 godzin temu, ower set napisał:

Nazwa wtyczki to BetterRTP

Usuń ten plugin i użyj losowy teleport z essentialsx (komenda /tpr, możesz zmienić na jaką chcesz w pliku essentialsx.jar/plugin.yml). Wygeneruj też świat pluginem Chunky, na stronie masz napisane jak to zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...