Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kodowanie znaków w AuthMe

DŻELINA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam plugin authme na serwie i nie uzywam zwyklego SHA256 tylko PHPBB aby polaczyc to ze strona interentową i jak wbijam na serwer robie registerke i wywala taki błąd w konsoli

[AuthMe] Error during SQL operation: [MySQLSyntaxErrorException]: Table 'authme.phpbbuser_groupuser_group' doesn't exist

a na czacie wystąpił błąd prosze skontaktowac sie z administracją

config 

Link do konkurencyjnego forum - @sk8erace1.

no i nie wiem jak to naprawaic

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Kodowanie znaków w AuthMe
Opublikowano

sa poprawne tylko na PHPBB mi cos takiego sie dzieje a na tym difultowym SHA256 nie ma czegos takiego

a z tym konfigem to jak mam wklejic udostepnic?

zebyscie mi tego nie usuneli

Opublikowano

Jak mogą być poprawne tylko na PHPBB? Zmieniasz algorytm hashowania ciągu znaków, więc bez różnicy czy jest poprawne, czy nie. Jedyną różnicą jest bezpieczeństwo, a PHPBB jest starym algorytmem, więc jest o wiele mniej bezpieczne, niż ARGON2.

Opublikowano

a jak mam zrobic zeby strona rozumiala to ARGON2 aby tym samym haslem mogi sie zalogowac na strone jedyne co mi zaczelo dzialac to wlasnie to PHPBB

i to phpbb jak jest rejestracja wywala taki blad AuthMe] Error during SQL operation: [MySQLSyntaxErrorException]: Table 'authme.phpbbuser_groupuser_group' doesn't exist

a jak wyjdziesz i wejdziesz to sie juz normalnie zalogujesz

Opublikowano

Tak samo jak w przypadku PHPBB

Przykład w języku PHP

if(password_verify($password, $hash))
{
	//Jeżeli hasło się zgadza
}

Co do błędu, pokaż sekcję odpowiedzialną za bazę danych, oczywiście usuń hasło i adres IP. Pokaż też strukture bazy danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...