Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alias komendy w ShopGUI+

ReplejPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, wie ktoś może jak zmienić w shopgui+ żeby można było komendą /sklep otwierać sklep a nie komenda /shop 

Opublikowano
8 minut temu, Helios1993 napisał:

W pliku shopguiplus.jar/plugin.yml dodajesz alias.

Hej wytłumaczył bys mi jak dodać zrobić taki alias ?

Opublikowano
5 godzin temu, RybekPL napisał:

image.png

image.png

image.png

image.png

Najlepiej mieć Winrar oraz NotePad++ aby to edytować.

Zmiany dokonałem pod twoją wizję.

Dziena, udało się 😛 Temat do zamknięcia 😛

5 godzin temu, RybekPL napisał:

image.png

image.png

image.png

image.png

Najlepiej mieć Winrar oraz NotePad++ aby to edytować.

Zmiany dokonałem pod twoją wizję.

Jeszcze napotkałem jeden problem chciałem dodać do zadań komende zadania po dodaniu jest komenda na serwie ale nie raguje nic wiesz może czemu nie działa ?

challange:
    description: island challenge
    aliases: [ zadania ] 

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Alias komendy w ShopGUI+
Opublikowano
1 godzinę temu, opkarol11 napisał:

Znalazł się...

Mi się wydaję że żaden autor nie pozwala zmieniać jego pluginu na rzecz własną bo ma licencję (jeśli jestem w błędzie to sorki)

Znalazł sie... To jak niby masz zrobić /sklep co będziesz to zamieniał w skrypcie czy w czym. Bo nie rozumiem. Weś lepiej się zastanów zresztą to nie zmiana tylko dopiska swojej komędy! Nie szkodzi to autorowi!

Z miła checią dowiem się jak to zrobisz.. Chyba w skrypcie i szkoda czasu 😉

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano
1 godzinę temu, opkarol11 napisał:

Dekompilacja. Plików a potem ich zmienianie to nadużywanie licencji którą jak widzę autor ma, zmienianie we własny sposób pliku po dekompilacji pluginu łamie tą licencję

Gdybyś wiedział skrypt to gówno i mam nadzieję że wkoncu ktoś go usunie...

Jeśli skrypt to gówno to w czym to zmienisz MyCommand czy w czym bo nadal nie odpisałeś 😂 

Aż się spytam autora napisze do niego na dsc i zobaczymy czy mogę dodać np. swoją komęde. 🤨

Regulamin pluginu z tego co widzę.

Żadne zwroty nie zostaną przyznane, chyba że zostanie przedstawione solidne uzasadnienie
Nie możesz redystrybuować pliku jar wtyczki ani żadnej części jego kodu źródłowego
Dozwolona jest redystrybucja plików konfiguracyjnych

Możemy odmówić udzielenia Ci wsparcia bez konkretnego powodu
Kod źródłowy nie jest częścią zakupu i nie zostanie dostarczony
To oprogramowanie jest przeznaczone tylko dla Spigot. Najprawdopodobniej będzie działać z innymi widelcami, ale możemy odmówić wsparcia dla jakichkolwiek konfiguracji opartych na innym oprogramowaniu serwera, jeśli nie możemy odtworzyć Twojego problemu na Spigocie.

Najsensowniejsze to są te podpunkty! Ale jakoś nie dotycza tego o czym mówisz. (Zaznaczyłem te podpunkty na niebiesko!)

Wymień mi jeden podpunkt który na to wskazuję że nie mogę tego niby zrobić.

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano
4 godziny temu, sk8erace1 napisał:

Jakiego pluginu używasz do zadań?

Jest to plugin Fabledskyblock. widziałem że na innych serwerach z tą samą wtyczką jest też zrobione /zadania. tylko im się włączają zadania a mi tak jakby komenda nie działała po wpisaniu zadania nic sie nie dzieje. co do waszej sprzeczki to w sumie na każdym serwer jest zmienione shop na sklep więc nie wiem czy jest sens tu sie sprzeczać o to xD 

Opublikowano
3 minuty temu, sk8erace1 napisał:

Podaj logi z konsoli po wpisaniu komendy.

właściwie w konsoli nic nie ma jest tylko [13:36:38] [Server thread/INFO]: _fucus_ issued server command: /zadania a po wpisaniu /is challenge (gdzie działa prawidłowo) wyświetla się tak samo tylko że z komendą is challenge 

Opublikowano
4 minuty temu, opkarol11 napisał:

Czym jest myCommand...

Nie masz co pisać bo wszystko jest na stronie spigota

żadnej części jego kodu źródłowego

Kod źródłowy odnosi się także do pliku plugin.yml, a ten o to plik nie jest plikiem konfiguracyjnym generowanym tak jak config.yml

Czyli zmienianie plugin.yml łamie punkt...

Po za tym, redystrybucja, takiego słowa już nikt w Polsce nie używa (😂)

Spytałem się autora i nie przeszkadza mu to aby dopisać komęde jedną, Napisał abym nie usuwał innych co już są w nim zawarte. (Tylko dopisać mogę ale nie zmieniać haha). 😂😂

Odnośnie "Po za tym, redystrybucja, takiego słowa już nikt w Polsce nie używa (😂)"  Nie używa a jednak znalazła się osoba która używa. Zalecam zmienić se płytę bo ci ścieła coś.

W tym momęcie twoje słowo jest zbędne w takim temacie. Na następne twoje wiadomości nie będę odpowiadał bo niema sensu z tobą co się sprzeczać. Pozdrawiam 🙂

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Drodzy Państwo, nie od dzisiaj wiadomo, że MyCommand jest o wiele, wiele, wiele, wieleeeee gorsze od skryptów.

Ale to tak nie może wyglądać, jeżeli chcecie się kłócić, to na pewno nie w jakimkolwiek temacie, więc proszę o zaprzestanie tego. W przeciwnym wypadku będę musiał egzekwować regulamin.

Opublikowano
43 minuty temu, AlexsanderARG napisał:

Drodzy Państwo, nie od dzisiaj wiadomo, że MyCommand jest o wiele, wiele, wiele, wieleeeee gorsze od skryptów.

Ale to tak nie może wyglądać, jeżeli chcecie się kłócić, to na pewno nie w jakimkolwiek temacie, więc proszę o zaprzestanie tego. W przeciwnym wypadku będę musiał egzekwować regulamin.

Ja już nie odpowiadam w tym temacie wyjaśniłem to. Sorrki

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Temat do zamknięcia

bo w sumie nie dowiedziałem się tego co chciałem a się tylko pochlali xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...