Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parametry dla serwera

Raktic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam serwer 5gb ram I chciałbym nie spytać czy starczy to na 40 slotów i takie pluginy: AuthMe, WorldEdit, WorldGuard, Essentials, LuckPerms, SkinRestorer, Vault. Serwer mam na titanaxe

Opublikowano
9 godzin temu, sk8erace1 napisał:

Wersja i procesor?

Wersja 1.16.4 8 rdzeni procesora Intel® Xeon® E3-1275 v5 4.0GHz Turbo

Opublikowano

pukawka jest dobra ?

9 godzin temu, sk8erace1 napisał:

Nie wystarczy. Na początek Ci doradzę, żebyś uciekał jak najdalej od tego hostingu.

pukawka jest dobra ?

Opublikowano

Pukawka z dobrymi optymalizacjami na purpurze mogłaby tylu utrzymać, możesz też iść w stronę lvlupa jeśli masz więcej pieniędzy. Na początek spróbuj z pukawką za 28zł, zoptymalizuj configi według tego poradnika(https://github.com/YouHaveTrouble/minecraft-optimization), NIE używaj pluginów "optymalizujących" typu clearlag, mobstacker czy entitytrackerfixer, które tylko bardziej obciążają twój serwer i może utrzymasz tylu graczy.

5 minut temu, sk8erace1 napisał:

craftserve

Nie jest już taki dobry jak kiedyś, przez kwadratową masakrę popularność się zwiększyła i często maszyny są przeciążone, przez co lagi można zauważyć przy kilku graczach.

5 minut temu, sk8erace1 napisał:

Dobra, ale dla serwerów cs'a.

Dla serwerów Minecraft też jest dobrym hostingiem, aktualnie serwer mojego kolegi na pukawce stoi i trzyma średnio 30 graczy bez lagów.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Parametry dla serwera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...