Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer lobby?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam swoj serwer mc MegaDrop na hostingu titanaxe.pl i mam jeszcze lobby MegaDrop ma silnik bukkit a lobby bungeecord i nie wiem jak polaczyc te serwery na titanaxe zeby potem mozna bylo kompasem sie teleportowac na serwer

MOGE podac config bungeecorda jak bedzie potrzebny 

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jak zrobić serwer lobby?
Opublikowano

Jeśli nie możesz ustawiać reguł firewall na hostingu, to nie baw się w to bo będziesz miał tylko problemy( Jest możliwość wejścia na każde konto z adminem włącznie jeśli źle zabezpieczysz serwery). Kup dwa vpsy, albo dedyka i postaw na nim dwa serwery, MegaDrop ogranicz tylko do lokalnego hosta, Bungee to twoje proxy.

Opublikowano
6 minut temu, _sectasy napisał:

Jeśli nie możesz ustawiać reguł firewall na hostingu, to nie baw się w to bo będziesz miał tylko problemy( Jest możliwość wejścia na każde konto z adminem włącznie jeśli źle zabezpieczysz serwery). Kup dwa vpsy, albo dedyka i postaw na nim dwa serwery, MegaDrop ogranicz tylko do lokalnego hosta, Bungee to twoje proxy.

Otóż da się ustawić firewalla na titanaxe. Wszystko mają opisane w wiki (wiki.titanaxe.com)

Opublikowano

No to jak najbardziej, chciałem tylko zaznaczyć, że bez dostępu do konfiguracji firewall'a nie ma to sensu, bo zaraz mu ktoś serwer przejmie.
https://www.bisecthosting.com/clients/knowledgebase/29/How-to-setup-BungeeCord.html

Tutaj masz wszystko opisane jak postawić bungee, do tego jeszcze musisz  zabezpieczyć, w żadne pluginy zabezpieczające się nie baw, można to łatwo obejść - Odpowiednia konfiguracja + zabezpieczenie z poziomu systemu operacyjnego.

Opublikowano
13 godzin temu, Hvzeeeeeee napisał:

na hostingu titanaxe.pl

Z tego scamu uciekaj jak najdalej.

bukkit

Craftbukkit* jest najgorszym silnikiem do pluginów i nawet jego developerzy nie zalecają jego używania (silnik ten istnieje jedynie jako baza pod spigota). Serwerów na craftbukkicie nie da się połączyć przez proxy. Zamiast niego użyj Purpura.

bungeecord

Także jeden z gorszych silników proxy, użyj znacznie lepszego, wydajniejszego i bezpieczniejszego Velocity.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...