Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana wersji silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem, pokazało mi że wersja silnika na której jestem ( spigot 1.16.4) została wycofana 

I muszę zrobić jakąś aktualizacje servera do wersji #697 Spigot 1.16.5 lub nowszej. Chce mieć zapisane 

wszystkie itemy i mapkę bo dużo tam zrobiłem z kumplami. Co zrobić?

Opublikowano
2 godziny temu, xXBileqXx napisał:

Co zrobić?

Zmienić hosting, enderchest to scam. Jeśli chcesz mniejszy serwer, kup go na minehoście (z kodem bestmine25 zapłacisz 9zł). Zmień też silnik na Purpur, spigot jest jednym z gorszych.

Opublikowano
1 minutę temu, xXBileqXx napisał:

ale jest problem bo ja mam z kumplami wiele rzeczy zbudowanych i nie chcemy tego stracić

Możesz wszystkie pliki przenieść na inny hosting.

1 minutę temu, xXBileqXx napisał:

a i z jakiego powodu scam?

Wystarczy zerknąć na stronę, oferują nieistniejące procesory (podają 15,2 GHz (takie nie istnieją), ale nazwy procesora już nie podają). Podobnie jak titanscam, na początek przypisują ci bardzo mało ramu (256 mb) i z pozostałego ramu, za który ty płacisz, korzystają inne serwery.image.png

Opublikowano
2 godziny temu, Helios1993 napisał:

Możesz wszystkie pliki przenieść na inny hosting.

Wystarczy zerknąć na stronę, oferują nieistniejące procesory (podają 15,2 GHz (takie nie istnieją), ale nazwy procesora już nie podają). Podobnie jak titanscam, na początek przypisują ci bardzo mało ramu (256 mb) i z pozostałego ramu, za który ty płacisz, korzystają inne serwery.image.png

Tak jak u większości dostawców wygląda. Nigdy nie masz gwarantowanych zasobów w tak niskiej cenie. (Chyba że dostawca lubi być stratny)

Należy też pamiętać, że to nie jest jeden rdzeń 15.2GHz tylko kilka takowych. Zwyczajnie Enderchest tak dziwnie to przedstawia, a wszystko również zależy od tego na jaki serwer trafisz. Jeżeli chcesz znać moc 1vCPU to ustaw suwak maksymalnie na lewo.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Zmiana wersji silnika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...