Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban

ziomal20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dostałem bana perma na serwerze

Zmieniłem IP i nadal mam bana

Zmieniłem cd key i też mam nadal bana

I moje pytanie brzmi czy jak przeinstaluje cod4 to nie będzie bana ? I na co oni mogli mnie zbanować jeszcze ?

Za pomoc dam 5 i ++++++++ lub jak kto woli --------

Opublikowano

Ten bannn musiał być przez ip komputera a ip komputera cieszko zemnic bedziesz wsztstkie nowe części do kompa kupowal Plusa chce

Eeee.... what?

Chyba ci chodzilo o:

PunkBuster wprowadził też system globalnego banowania użytkownika. Może on używać GUID generowanego z klucza CD bądź używać: "PunkBuster Hardware Ban" (wprowadzony 30 czerwca 2004) używający unikalnych numerów seryjnych komponentów sprzętowych (dysków twardych, adresu MAC karty sieciowej), aby na stałe wykluczyć gracza z możliwości korzystania ze wszystkich serwerów używających PunkBuster w momencie dokonania próby włamania lub nieautoryzowanej modyfikacji, łamiącej licencję użytkownika oprogramowania PunkBuster. Ten rodzaj wykluczenia (ban) nie jest cofany. Ban hardware jest możliwy do ominięcia poprzez manipulację list urządzeń PCI, adresu MAC itd.

Ale tak banuje punkbuster, a on mowil ze ma bana na serwie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Heh zmiana adresu karty MAC -.- ciekawe jak zmienić adres fizyczny jedynie w jakiś sposób go zmanipulować, ja bym radził zainstalować coda na innym kompie i zobaczyć czy jest BAN, jeżeli masz na tym innym to dostałeś BANa na GUID punbustera, a wtedy pozostaje napisać do emaila do PB z prośbą o cofnięcie BANA w 20% przypadkach działa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...