Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PermissionEx minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie mam problem, mam plugin pex i nie umiem go skonfigurować. Dokładniej mam problem że jestem właścicielem serwera a admini mogą mi zdejmować opa, rangę itd. oczywiście mogę sobie ją założyć z konsoli ale chce zrobić tak żebym był nad adminami. Czy da się zrobić tak żebym mógł wywalać adminów, banować ich bez zdejmowania rangi a oni nie mogli mi nic zrobić?

Opublikowano

Widzę, że trafiłeś na bardzo stary poradnik. Jeśli szukasz jak coś zrobić, zawsze patrz czy poradnik nie jest starszy niż rok. Jeśli jest, znajdź inny. Pluginu permissionsex nie używa się już od lat, ponieważ powoduje pełno problemów. Teraz jest luckperms, skorzystaj z niego.

Wystarczy nadać odpowiednie uprawnienia, które znajdziesz na stronie pluginu, z którego pochodzą.

Opublikowano
12 godzin temu, RybekPL napisał:

Cześć, Zalecam przejść na LuckPerms, PermissionsEx ma dużo błędów i nie jest wspierany poza tym LuckPerms jest bardziej rozwinięty.

https://www.spigotmc.org/resources/luckperms.28140/

chciałem przejść na luckyperms natomiast mam serwer w bukkicie i gdy odpalam serwer z luckyperms to przy dołączaniu wywala mi błąd (z tego co rozumiem to chodzi że jest jakiś konflikt z online mode w bukkicie)

Opublikowano
Przed chwilą, kilian3d napisał:

chciałem przejść na luckyperms natomiast mam serwer w bukkicie i gdy odpalam serwer z luckyperms to przy dołączaniu wywala mi błąd (z tego co rozumiem to chodzi że jest jakiś konflikt z online mode w bukkicie)

Craftbukkit to jeden z najgorszych silników, nie działa na nim większość pluginów i posiada ogromną ilość błędów. Użyj silnik Purpur.

Opublikowano
1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Craftbukkit to jeden z najgorszych silników, nie działa na nim większość pluginów i posiada ogromną ilość błędów. Użyj silnik Purpur.

a czym się te silniki różnią? skąd brać pluginy na taki silnik? i czy jeśli mam skonfigurowane wszystkie pluginy łącznie z essentialsx na bukkita mogę je przenieść na silnik purpur?

Opublikowano
2 minuty temu, kilian3d napisał:

a czym się te silniki różnią? skąd brać pluginy na taki silnik? i czy jeśli mam skonfigurowane wszystkie pluginy łącznie z essentialsx na bukkita mogę je przenieść na silnik purpur?

Na Purpurze działają wszystkie pluginy pisane w api bukkita, spigota i papera (na craftbukkicie działają tylko te pisane w api bukkita, których jest mało). Purpur ma o wiele więcej opcji konfiguracji, jest znacznie lepiej zoptymalizowany, nie ma dziesiątek błędów, które znajdziesz w craftbukkicie, jest lepiej zabezpieczony (blokuje exploity crashujące serwer oraz x-raya). Wszystko możesz przenieść.

Opublikowano

Na Purpurze działają wszystkie pluginy pisane w api bukkita, spigota i papera (na craftbukkicie działają tylko te pisane w api bukkita, których jest mało). Purpur ma o wiele więcej opcji konfiguracji, jest znacznie lepiej zoptymalizowany, nie ma dziesiątek błędów, które znajdziesz w craftbukkicie, jest lepiej zabezpieczony (blokuje exploity crashujące serwer oraz x-raya). Wszystko możesz przenieść.

a jak to wygląda jeśli nie mam servera hostowanego przez jakiś hosting tylko sam go hostuje, wiesz starter i silnik w folderze, to działa to podobnie jak bukkit?

Opublikowano

a jak to wygląda jeśli nie mam servera hostowanego przez jakiś hosting tylko sam go hostuje, wiesz starter i silnik w folderze, to działa to podobnie jak bukkit?

Purpura pobierasz tak samo.

Opublikowano
Przed chwilą, Helios1993 napisał:

Purpura pobierasz tak samo.

domyślam się, ale chodzi o samo odpalanie, bo w bukkicie na początek utworzy się plik eula, trzeba zaakceptować regulamin odpalić serwer od nowa, utworzą się pliki itd. czy w purpurze wygląda to podobnie bo nie wiem czy sobie poradzę

Opublikowano

domyślam się, ale chodzi o samo odpalanie, bo w bukkicie na początek utworzy się plik eula, trzeba zaakceptować regulamin odpalić serwer od nowa, utworzą się pliki itd. czy w purpurze wygląda to podobnie bo nie wiem czy sobie poradzę

Wystarczy, że usuniesz craftbukkita i wrzucisz w jego miejsce Purpura.

Opublikowano

acha okej dzięki, zrobie tak, zamykam temat

47 minut temu, Helios1993 napisał:

czekaj jeszcze nie usuwam tematu, a dasz linka do tego purpura?

bo nie mogę nigdzie znaleźć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...