Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer w nocy się zawiesza

Radar41

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram w MC od kilku dni. Kupiłem serwer na Enderchest i poinstalowałem kilka pluginów. Mam jednak problem, bo nie do końca potrafie dobrze to skonfigurować i w konsoli mam kilka błędów, których nie potrafie naprawić.

Błąd dotyczy EssentialsXMMP:

Konsola mówi, że essentials nie połączył się z serwerem.

Config:

xmpp:
  server: '51.83.223.23'
  user: 'Rad41'
  password: 'tajne/poufne'
  servicename: 'enderchest.pl'
  port: 25706
  sasl-enabled: true

op-users:
  - 'Rad41'

debug: false
log-enabled: false
# Level is minimum level that should be send: info, warning, severe
log-level: warning
log-users:
#  - '[email protected]'

błąd jaki wyskakuje:

"

[12:54:27] [Server thread/WARN]: [Essentials] Task #426 for Essentials v2.18.2.0 generated an exception

java.lang.IllegalStateException: Not connected to server.

at org.jivesoftware.smack.XMPPConnection.sendPacket(XMPPConnection.java:445) ~[?:?]

at com.earth2me.essentials.xmpp.XMPPManager.updatePresence(XMPPManager.java:164) ~[?:?]

at com.earth2me.essentials.xmpp.EssentialsXMPP.updatePresence(EssentialsXMPP.java:31) ~[?:?]

at org.bukkit.craftbukkit.v1_16_R3.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:81) ~[mc.jar:git-Spigot-628435a-72c5e74]

at org.bukkit.craftbukkit.v1_16_R3.scheduler.CraftScheduler.mainThreadHeartbeat(CraftScheduler.java:400) ~[mc.jar:git-Spigot-628435a-72c5e74]

at net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer.b(MinecraftServer.java:1060) ~[mc.jar:git-Spigot-628435a-72c5e74]

at net.minecraft.server.v1_16_R3.DedicatedServer.b(DedicatedServer.java:355) ~[mc.jar:git-Spigot-628435a-72c5e74]

at net.minecraft.server.v1_16_R3.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:1008) ~[mc.jar:git-Spigot-628435a-72c5e74]  "

I teraz nie wiem czy dlatego ten serwer się zawiesza jak nikt się przez dłuższy czas nie loguje.Musz codziennie go restartowac rano, bo po nocy juz sie połączyć nie mozna. Po restarcie wszystko gra, do momentu az przez dłuzszy czas nikt sie nie podłączy. Co to moze byc ?

Opublikowano

Essentialsxmpp nie potrzebujesz, możesz go usunąć. Na endercheście takie "zawieszanie się" jest normalne, twój serwer się usypia żeby inne serwery mogły korzystać z zasobów, za które ty płacisz. Przejdź na hosting, który nie jest oszustwem, np. minehost, pukawka czy lvlup.

Opublikowano

Rozumiem. Usunąłem ten XMMP i faktycznie wszystko działa tak samo, a błędy zniknęły. Co do zawieszania to napisze w takim razie do BOK Enderchesta, może mają jakiś mechanizm "obciążania" i dadzą mi lepsze wartości...

Pozdro

Dzieki

Opublikowano
1 godzinę temu, Radar41 napisał:

Co do zawieszania to napisze w takim razie do BOK Enderchesta, może mają jakiś mechanizm "obciążania" i dadzą mi lepsze wartości...

Nic z tym nie zrobią, jest to zamierzona funkcja. Enderchest jest najgorszy pod każdym względem, jeśli chcesz mniejszy serwer, kup go na minehoście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...