Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać pod serwer?

Priidi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w tytule, jaki hosting polecacie pod serwer minecraft z gildiami itd.

Słyszałem najlepsze opinie o craftserve, enderchest oraz titanaxe, ale posłucham również waszych wypowiedzi.

Budżet: na chwilę obecną 60-70 zł na psc i nie ukrywam, że chciałbym to rozłożyć na 2 miesiące.

Opublikowano
26 minut temu, Priidi napisał:

Słyszałem najlepsze opinie o craftserve, enderchest oraz titanaxe

Nie wiem od kogo je słyszałeś, ale na 100% nie od osób, które kiedykolwiek robiły serwer. Enderchest i titanaxe to oszustwo, najgorsze hostingi w Polsce, które nie potrafią utrzymać kilkunastu graczy na najdroższych ofertach.
Najlepsza dla ciebie będzie pukawka, ale jeśli znajdziesz więcej pieniędzy, idź w stronę lvlupa.

Opublikowano

Pukawka - syf. Mają zbugowany panel (nie da się czasem odpalić serwera, skorzystać z konsoli etc.) i od 3-4 lat tego nie naprawili. Nie da się tam wgrać swojego silnika, tylko trzeba pisać na support który też odpowiada po kilku godzinach. Ta ich oferta "bez limitu" to scam, takie oferty nie istnieją, wszystko ma swoje limity 🤣

topic:

Możesz spróbować napisać do cuddihosting o współprace jeśli masz ciekawy projekt serwera (nie na 1.8.8, mega drop czy tam easyhc XD) a jak odrzucą propozycje, to polecam titanaxe (bardzo szybki kontakt z supportem w razie problemów 🙂 )

Opublikowano
16 godzin temu, opkarol11 napisał:

Pukawka:

oferta "Minecraft Bez Limitu"

Sam korzystam i na nic naprawde nie narzekam

A co najlepsze, zapłacisz tylko 28zł/miesiąc!

Możesz wgrywać własny silnik, masz dostęp do FTP,

w dodatku otrzymujesz stronę z domeną,

bazę danych mySql,

dośc szybki kontakt z supportem, biurem obsługi klienta (max. 24h)

i co super...

WGRANY ITEMSHOP!!!

A masz zdjęcie jak itemshop wygląda tak z ciekawości?

Opublikowano
5 godzin temu, Querko242 napisał:

Mają zbugowany panel (nie da się czasem odpalić serwera, skorzystać z konsoli etc.) i od 3-4 lat tego nie naprawili.

Od dawna korzystam z tego hostingu i takiego problemu nie miałem.

Nie da się tam wgrać swojego silnika

Da się, wystarczy wrzucić silnik i zmienić jego nazwę na minecraft_server.jar.

support który też odpowiada po kilku godzinach.

Mi zazwyczaj odpisywali w kilkanaście minut.

Ta ich oferta "bez limitu" to scam, takie oferty nie istnieją, wszystko ma swoje limity

To tylko nazwa, limity są podane.

cuddihosting

Lagi, zabierają większość zarobionych przez ciebie pieniędzy i nie pozwalają zrobić własnego itemshopu.

titanaxe

Jeden z największych scamów w Polsce i xeony, które nie utrzymają więcej niż 30 graczy nawet na najdroższej ofercie.

Opublikowano

Darmowe serwery na server.pro są bardziej wydajniejsze niż pakiet diamond z craftserve takie jest moje zdanie.

Opublikowano
3 godziny temu, Helios1993 napisał:

Jeden z największych scamów w Polsce i xeony, które nie utrzymają więcej niż 30 graczy nawet na najdroższej ofercie.

Że co? Kiedyś easymax na titanaxe utrzymał 300 osób bez lagów. Wystarczy mieć dobrze zoptymalizowane pliki i wszystko jest możliwe.

3 godziny temu, Helios1993 napisał:

Lagi, zabierają większość zarobionych przez ciebie pieniędzy i nie pozwalają zrobić własnego itemshopu.

Wiadomo że, zabierają jakiś tam % bo maszyna kosztuje, w zamian za to możesz mieć nawet kilka serwerów u nich a % pobrania pieniędzy zostaje ten sam.

2 godziny temu, opkarol11 napisał:

zamknij ryj

Powiedzmy, że tego nie widziałem i nie zgłoszę tego do administratora 😉

Opublikowano
4 godziny temu, Querko242 napisał:

Że co? Kiedyś easymax na titanaxe utrzymał 300 osób bez lagów. Wystarczy mieć dobrze zoptymalizowane pliki i wszystko jest możliwe.

Jest to możliwe jedynie jeśli na tym serwerze nie było mobów, świat był zamknięty i była to bardzo stara wersja. Żaden nowy serwer nie utrzyma tylu graczy bez dużych ograniczeń. Z titanaxem mam bardzo złe doświadczenie, podobnie jak pełno osób, które znam. Wystarczy spojrzeć na stronę żeby w chwilę wiedzieć, że jest to scam. W jednym miejscu piszą, że do każdego serwera dają 8 rdzeni procesora, a w innym, że procent jednego rdzenia zależy od ilości ramu (32gb = 50% jednego rdzenia). Procesory, z których korzystają, nie mają nawet tylu rdzeni (mają 4). Ramu na początek przypisują 256mb niezależnie od oferty, przez co inne serwery korzystają z twojego ramu, a w panelu pokazują czterokrotnie większe zużycie tego ramu oraz wyłączają twój serwer nawet jeśli zostanie ci go jeszcze sporo.

Opublikowano

Wszystko zależy od praktyk jakie stosuje usługodawca. Kiedy dany hosting jest oblegany chociażby ze względu na przyzwoite ceny, reklamy lub promocje itd, jak craftserve czy enderchest zawsze pojawiają się niestabilne maszyny ze względu na to, że zasoby dzielone są pomiędzy wszystkie serwery. Warto zaznaczyć, który hosting trzyma się jakichś zasad i rzeczywiście oferuje to co jest w ofercie , ponadto nie pozwala na wykroczenie poza limit. Śmieszą mnie oferty bez limitu bo swój ram oddajesz na inne serwery, albo odwrotnie one korzystają z twojego. Dopóki nie masz dostępu do ssh nie czytałbym/słuchałbym o żadnych podzespołach tylko prawdziwych testach obciążeniowych od osób które takie serwery prowadziły z wszystkimi potrzebnymi informacjami, bo nigdy nie wiadomo jak to wyjdzie. Jeśli szukasz czegoś stabilnego i przyszłościowego to idź w stronę hostingów opartych na vps kvm jak lvlup.pro, czy ovh. Ostatni raz robiłem serwer publiczny ponad 8 lat, więc nie wiem jak to stoi na teraz, ale na pewno mogę ci powiedzieć że żaden z tego syfu nie wystarcza na moje aktualne potrzeby. Mnie osobiście interesują inne parametry niż ram i procesor, ale to tylko ja 👀. Żeby nie było, że nic nie wnoszę, może nie mam dużego doświadczenia ale to powinno zobrazować dlaczego mam takie zdanie o tych całych "hostingach i ofertach bez limitu". 

EnderChest hibernuje serwery, gdy ktoś próbuje wejść po hibernacji, serwer dopiero próbuje się włączyć w moim przypadku czyli forge prowadzi to do crashy i trzeba było zabijać serwer.

CraftServe wystarczy oglądnąć kwadratową, serwery strasznie lagowały na vanilli(najnowsze wersje) . To samo spotkałem jak zakupiłem tam serwer, wymagana konfiguracja i pójście na ustępstwa. Nigdy nie dostałem tyle ramu co oferowali, chyba że (serwer) był ograniczany przez procesor. 

Słyszałem dobre opinie o titanie i postanowiłem się przenieść z serwerem dla znajomych. Te same parametry nawet więcej, musiałem dokupować ram bo cały czas 1-2GB ponad limitem po przeniesieniu serwera. Żeby nie ukrywać to wydawało mi się, że procesor mieli lepszy ale ten ram no coś mi nie grało po prostu. Totalnie się przejechałem. 

Pukawka widzę błędy z ponad 8 lat nadal nie naprawione, wtedy dopiero wchodziła oferta z mc, więc mogło coś się zmienić. Nie wiem czy to dobry hosting jeśli chodzi o minecrafta, resztę usług mogę polecić. Zniżki dla sieci i odpowiednio do stażu. Dziwnie się czuję, bo jak myślę o pukawce nie potrafię sobie wyobrazić mc.

Lvlup.pro dostałem to za co zapłaciłem nic więcej. 

Jeśli lubisz kupować w ciemno i liczyć na łut szczęścia to skorzystaj z którejś z ofert. Z takim budżetem i tak nie zaczynałbym czegoś dużego. 

Nie wiem skąd w Polsce ten pomysł z serwerami bez limitu... :<

Dzisiaj wybierałbym między enderchestem(tańsza, mniej stabilna wersja titana), a titanem (biorąc pod uwagę tylko te trzy hostingi). Jutro pewnie co innego, a pojutrze to nawet Bóg nie wie. 

Powodzenia i życzę sukcesu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...