Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skacząca i niska prędkość internetu

Dzubz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio aktywowałem u siebie pakiet internetu 1000/60 Mbps (TOYA). Przyszedł technik, zamontował nowy modem i gdy przy nim sprawdzałem speedtest osiągało 110 - 120 download i 60 upload. Powiedział że muszę dokupić nową kartę sieciową bo moja widocznie nie obsługuje więcej niż 100 Mbps. Później sprawdziłem i we właściwościach karty w speed and duplex mogłem ustawić 1gb/s, oraz w stanie sieci Ethernet pokazywało 1gb/s.

Po jakimś czasie modem się zresetował i myślałem że może się naprawi. Niestety po tym było jeszcze gorzej. Speedtest pokazywał download różnie: 80, 60 albo nawet 20, zaś upload ciągle był 60. Na wifi 5ghz pokazuje podobne prędkości. Pobieranie na steam dochodzi do 25mb/s po czym spada do 12mb/s, znowu idzie w górę i tak w kółko. Podłączenie bezpośrednio z modemu do kompa nic nie zmienia.
Proszę o pomoc 😊

Router xiaomi r2350 mi aiot ac2350

Karta sieciowa: realtek pcie gbe family controller (nie wiem jak sprawdzić dokładny model)

Modem: Technicolor cga 4233

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...