Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W Co inwestować żeby pokrać w Cyberpunk ?

TylkoMikele

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Przychodzę do was z prośba o pomoc.

Chciałbym pograć sobie w Cyberpunk 2077, zakupiłem grę na steam i po odpaleniu produkt jest grywalny ale trudno to nazwać przyjemnością 😄 
Moje podzespoły :

Intel(R) Core(TM) i7 CPU 950 @ 3.07GHz
Gigabyte Radeon RX 570 AORUS 4GB GDDR5
HyperX DDR3 8 GB 1600MHz (2x po 4 GB)
Asus P6T SE Intel X58 LGA1366

nie chciałbym wydać jakiejś pokaźnej sumy, więc liczę na wasza pomoc.

Chciałbym również dowiedzieć się jaki najmocniejszy procesor można zainstalować na mój socket.

Opublikowano
8 minut temu, TylkoMikele napisał:

@RyXeLPolecił byś mi jakiś procesor pod moją płytę główną ? 
czy wymień procesor=wymień płytę główną.

Wydaje mi się że masz płytę główną do wymiany bo to stary socket, nie ma nowy procesorów do niego. Masz ramy 1600mhz a to jest raczej mało gdybyś miał się przesiadać na ryzena bo one lubią wysokie taktowania, więc chyba nowa płyta główna i jakiś procesorek od intela ale zależy wszystko od budżetu jaki masz

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano
5 godzin temu, TylkoMikele napisał:

@RyXeLgdybym kupił dysk ssd i na nim zainstalował system i cyberpunka dołozył 8 gb ramu to myślisz że dużo to da ? 

Nie bo twój procesor jest z 2009 roku jest po prostu ogórkiem ssd praktycznie nic Ci nie da. Na twoim miejscu wymieniłbym płytę główną i procesor a potem dozbierał pieniądze na lepsze ramy

Opublikowano

Nie znam się dobrze na tym ale ja bym jednak celował w nową jednostkę, poczytaj opinie na internecie i na youtube posprawdzaj benchmarki a płyte główną dobierz kompatybilną z prockiem.

Opublikowano

Tam jest Socket 1366 - najwydajniejsze co włożysz to Intel Core i7-930 - tutaj modę się mylić 😉 to juz bardzo staram platforma.

Moim zdaniem lepiej wymienić całą platforme.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...