Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting serwera na modach

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. 

Na wstępie oznajmiam, że nie siędzę w temacie hostingów szczególnie do serwerów na modach, więc moja wiedza na ten temat jest znikoma.

Chcę postawić serwer na ok. 200-300 modach i przewiduje do tego 2 wersję, na których było najwięcej modów. Albo stara 1.7.10 albo nowsza 1.12.2. Jednak sam klient dużo waży nie myśląc już o ogromnej ilości RAMu jaki zżera (na szczęście mam dobrego kompa, więc dużego dyskomfortu w rozgrywce nie odczuwam), dlatego na początek myślę że maksymalnie byłby dla 10 osób, potem w zależności od grona zainteresowanych bym go powiększał.

Pytanie moje brzmi, czy wogóle jest szansa, żeby znaleźć taki hosting na tego typu serwer aby był pojemny na tyle modów i byłby w stanie ruszyć bez jakiś koszmarnych lagów? bo nie ukryję tego, że jednak muszę tą możliwość przewidzieć. Nawet jeśli nie są to dedykowane hosty to nie ma problemu, bo tyle jest filmów na yt z ustawianiem serwerów MC na uniwersalnych hostach, że raczej z tym sobie dam radę. Jedynym ograniczeniem jest tu budżet, nie jestem w stanie wydawać na miesiąc parę stów na serwer, chociaż wiem często z doświadczenia, że cena = jakość. Fajnie by było, gdybym nie miał ograniczeń co do tych dwóch powyższych wersji, bo mam kilka paczek i mógłbym je przerzucać na jednym hoście :)

Pytam narazie ogólnie, możecie podać jakieś ciekawe propozycje. 

Zazwyczaj kiedyś robiłem tylko prywatne serwery sam pod siebie, i zazwyczaj na bukkicie, a teraz po dłuższej przerwie widzę że dużo się pozmieniało 😉

Pozdrawiam!

Opublikowano

Aktualnie najlepszy jest lvlup.pro, lecz ceny są trochę wysokie. Jakiś czas temu z kolegami mieliśmy serwer na modach na craftserve (1.12.2, 250 modów), przy kilku graczach dało się grać, lecz czasami pojawiały się lagi. Słyszałem też, że ostatnio craftserve się pogorszył. Jeśli nie chcesz dużo płacić, spróbuj na początek skorzystać z pukawki, jeśli nie będzie sobie radziła, przejdź na lvlupa. Co do wersji, nie ma sensu siedzieć na starej 1.7, na 1.12.2 jest więcej modów i ogólnie jest najlepsza do modyfikacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...