Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Propozycja serwera

awxw12111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę tutaj choć nie wiem czy to dobry dział, chciałbym podzielić się swoimi przemyśleniami odnośnie ustawień serwera,  myślę że nie jeden starszy gracz by się ucieszył na  coś takiego, dodam że sporo rozwiązań jest wziętych z dawnego FreedomMU.

Mianowicie, widzę to tak :

Wersja : sezon 2 do 4, 4 to już absolutny max. najlepiej takie pliki jak były na freedom 1.0N

EXP: między  500  a 1000. na mu freedom był 40x , ale w tych czasach to nie przejdzie

DRop : około 50 %

Staty  niech zostają po resecie, lecz po rr mamy np . 200 poziom. 

ZEN, fajnie zeby sie liczył tak jak liczył się na mu freedom,  wracam do tego serwera gdyż bylo to najlepsze co Mnie w swiecie Mu spotkalo, mianowicie  zen miał potworna wartość, leciało go adekwatnie do expa i dropa, 1 reset kosztował 100kk,  2- 200, 3-300, 20- 2kkk, kazdy kolejny takze 2 kkk zenu. co za tym idzie, itemy + zen mialy takze duzą wartość tak jak itemy +DD,czy +REF. Jevele także kupowalo się za  zen od graczy, w lorenci czy devias az kwitło od sklepow z jevelami, gdzie bless kosztował np 9 kk. to był klimat ! zen w koncu mial wartośc, a nie to jak to zawsze bywa, jest bo jest ...  na moim serwerze marzeń, za zen kupowało się wszelakie itemy,  jak to w życiu bywa, głowna waluta jest PIENIADZ ! 

Donate, wiadome... niech będzie jakieś ale mówie tutaj bardziej o pakiecie vip z ciut wiekszym expem i innymi udogodnieniami, a nie itemami za kase .

Wiem że kiepskie czasy, ale zakaz AFK. niech będzie 4-5 GMów, którzy beda to kontrolować, kilka razy dziennie,  tak jak było to na mu freedom- 3 warny   i potem ban pernament i po dyskuji. serwer tętnil życiem, tam nie dało się nudzić, jak nie exp, to zbieranie kasy, to interesy handlowanie  ktoś kto wie o czym  pisze, myśle że także mnie poprze.  GIMBAZA nie pamięta, i wiem że to mogłby byc trudny serwer, ale za to jak piękny. Jesli czyta to ktoś z Adminów muFreedom, no to pełen szacunek dla was zza najlepszy serwer ever ! 

PS. to Tylko kilka sugestii, jesli znalażłby sie ktos chetny ogarnac taki serwer, chetnie  oddam reszte pomysłow . podrawia m

Opublikowano
Cytat

Wersja : sezon 2 do 4, 4 to już absolutny max. najlepiej takie pliki jak były na freedom 1.0N

Koszt takich plików premium to ok. 150 dolarów, ale brak MU Helpera w tych czasach? Słabo to widzę. Jasne, można się bawić w /attack, ale to nie ma sensu.

Cytat
Cytat

EXP: między  500  a 1000. na mu freedom był 40x , ale w tych czasach to nie przejdzie

Dlaczego nie? Na polskich serwerach nadal można spotkać graczy na low expach.

uf9YFdQ.png 

Nie wspominam nawet o serwerach międzynarodowych tj. OldSquad i inne z wyższym sezonem - S15/S16.

Cytat

Wiem że kiepskie czasy, ale zakaz AFK.

Bardzo kiepskie, zakaz teraz nie przejdzie.

Opublikowano

No tak, na cenach plików się nie znam, mogłny to być inne ciut tansze. odnosnie Helpera, no wlasnie ... takie czasy ! kazdy ino postawić na helper i niech sie samo gra, nosz kur.. 

LOW EXP, no okej, moze i by to przeszło. choć cieżko mi w to uwierzyć, ja doskonale wiem że są inne serwery . ale wszystko jest na wysokich wersjach .

co do AFK, ta sama sytuacja co z helperem, dla mnie non sens .  dlatego podejrzwam ze prawdziwy klimat Muonline, nigdy juz nie wróci. było minelo .

Dzieki za odpowiedz i wyrazenie swojego zdania 🙂

EDIT: Z jakiej strony ta grafika z serwami ? moge o link prosić 

Opublikowano

Ja jestem ZA  😄

przydał by się serwer z wiekszym expem jeszcze PL 

1000 odpowiada 

drop 40-60 

GŁ. waluta = Zen fajnie by było 

co do wersji jak dla mnie to S3 E1 i  S6 E3 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...