Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bardzo Powazny Problem I To Nie Jeden Wejdz I Pomoz Niedorajdzie !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ,

otoz ostatnio chcialem zalozyc wlasny prywatny serwer do gry metin2 :) . Mówie od razu ze jestem w tym totalnie zielony (byłem i jestem nadal w tym zielony :D) . Moze napisze co i jak robilem i bledy ktore wydaje mi sie ze popelnilem . Od razu pragne nadmienic iz korzystalem z wielu tutkow a to i tak nie dalo efektu.Tak wiec zaczynajmy

Jestem posiadaczem win 7 32 bity , neostrady oraz modemu :) . Wiec sprawa jak dla mnie jest skomplikowana .

Pierwszy tut z jakiego korzystalem to tutek dla totalnie zielonych(oraz tutek na yt 50/50) , ladny zgrabny podzielony na pare waznych punktow miedzy innymi oss (czyli serw dla 1 osoby a ja chcialem dla paru wiec zaczalem korzystac od punktu hamachi) . I tak :

-sciagnalem pliki serwerowe , portmap , navicat , vpc(byl juz w tej "paczce") . Rozpakowalem te pliki i zaczalem zabawe . Pkt 1 szy polegal na zamianie nazw z chinskich krzaczkow na mt2 , potem otwarcie pliku vmc i zamiana linijek na kod docelowy pliku vhd oraz nastepna linijka zamiana krzaczkow na mt2 . Ok , to zrobilem wydaje mi sie ze dobrze .Potem zaczalem konfiguracje vpc , jako iz "serwer" domyslnie zapisuje sie na dysku C: a all pliki mialem na d nazwalem serwer mt2mt2(plik vmc) i zapisalem go na D: .Potem wiadomo postawilem virtualny dysk czyli nasz serwer :) . zalogowalem sie do free bsd zrobilem co i jak ipv4 dodalem org z hamachi , ipv4adress dodalem z hamachi z 100 na koncu zamiast w moim przypadku 21 . I to chyba tyle tam bylo , jest do roboty i poszlo /etc/rc.d/netif restart potem ./start i serwer powinien dzialac z reszta pisalo nawet connection timed out co na tutku na yt oznaczalo ze jest all gitara . Potem za bralem sie za odblokowanie portow (port map by backe57) . Dobra jako iz nie wiedzialem totalnie o co tam chodzi i zauwazylem ze gosciu na yt podal 9 portow do odblokowania usunalem reszte wg mnie zbednych portow od backe57 i dodalem te z YT i je odblokowalem (tutaj tez mysle ze zrobilem all dobrze swiecilo sie na zielono wszystko bajabongo , ip z hamachi zamiast koncowki , dodawalem wszedzie do kazdego ip 100 ). Nie ruszalem nic w freebsd tylko w PM by backe57 . Potem doszedlem do jakiejs glowy sury (jak sie potem okazalo byla ona po to zeby ja dodac do chinskiego clienta i stworzyc postac oraz nadac jej status gm w navicat potem wiadomo mc ini zmienic na ip z hamachi ze 100 na koncu) ktora wkleilem do POLSKIEGO clienta ale potem jak w nawiasie doszedlem ocb z tym i usunalem pliki te ktore zmienilem dodalem zyli glowe sury itp itd etc :). Dalem kumplowi ip zrobil spolszczenie do mojego serwerka . Wszedlem w navi cat nic nie zmienialem w ustawieniach , account i tam dalej stworzylem 2 konta bez problemu , potem mialem klopot z gm (ale tez juz go rozwiazalem , bo tworzac Gm-a w common chcialem stworzyc cale konto a gma sie nadaje na konto wczesniej juz stworzone :)))))) . Tak wiec spolszczenie do mnie dotarlo wchodze do gry loguje sie (wszystko trwalo bardzo krotka chwile a z tego co czytalem , to powinno trwac 5-10 minut albo nawet dluzej) zauwazylem tylko m1 chunjo bo tam stworzylem postac i mnie kicknelo z serwera :/ .

Dzisiaj probowalem jeszcze raz zalozyc serwer (z tutka dargona ale on tam robil wszystko tak szybko ze nie idzie sie polapac) , tym razem oss z karta loopback , cos tam probowalem ale wyskoczyl mi na koncu blad network is unreachable .

Tak wiec mam pare pytan do osob ktore stawialy wlasny serwer co i jak zrobilem zle :

- Dlaczego mnie kicknelo podczas wchodzenia do gry ?

- dlaczego moi znajomi maja blad laczenia z serwerem ?

- czy zeby grac potrzebuje chinskiego clienta gry ?

- czy zrobilem wszystko dobrze po kolei ?

- jesli chce cos robic w navicat to serwer ma byc wylaczony czy wrecz przeciwnie ma byc wlaczony ?

- jaka jest roznica miedzy tworzeniem serwera w neo a u innych dostawcow internetu ? neo =zmienne IP

- o co chodzi ze zmiana z hongkong na us ?

- czy musze korzystac z microsoft loopback :)

- co powinnienem robic po kolei ?

Mam do was goraca prosbe zeby ktos mi pomogl z zalozeniem serwera jesli nie z wlasnej laski , i nie dojde do tego sam to bede szukal pomocy odplatnie :( .

pozdrawiam Andygf

cya

10xbuhvjpg.png
Opublikowano

Tak wiec mam pare pytan do osob ktore stawialy wlasny serwer co i jak zrobilem zle :

- Dlaczego mnie kicknelo podczas wchodzenia do gry ? - mozliwe że masz za słaby komp lub za mało przeznaczyłeś ramu na serwer

- dlaczego moi znajomi maja blad laczenia z serwerem ? - musisz odblokować porty w routerze.

- czy zeby grac potrzebuje chinskiego clienta gry ? - to nie ma znaczenia

- czy zrobilem wszystko dobrze po kolei ? - tak ale jak masz za słabego kompa lub nieodblokowałes portów w routerze to zrób to.

- jesli chce cos robic w navicat to serwer ma byc wylaczony czy wrecz przeciwnie ma byc wlaczony ? - wyłacz serwer i spróbój coś zrobić powodzenia ;)

- jaka jest roznica miedzy tworzeniem serwera w neo a u innych dostawcow internetu ? neo =zmienne IP - takich że od neo zrobisz serwer że każdy może grać a od innych nikt nie będzie mógł wbić. Bo mają zazwyczaj stałe ip i inni nie mogą się z tobą połączyć

- o co chodzi ze zmiana z hongkong na us ? - z honkong na english ? to jest spolsczenie w filezili questów itp. jak o to ci chodziło

- czy musze korzystac z microsoft loopback - na oss nie normalnie też nie :P ta karta nie jest do niczego potrzebna jak chcesz oss to zrób na local xD

- co powinnienem robic po kolei ? - tak jak robiłes jak czegoś nie pominąłem bo było dużo tego na raz.

- Network is unreachable to nie jest błąd !!! na tym tez łączy. Zrób reseta to będziesz miec connctDBV6 , connct: operation timed out x7

Jak coś napisz na gg xxx postaram ci się pomóc ;)

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/167404-tut-jak-zrobic-serwer-hamachi/ może coś pomoże

tak jak @up

odbłokuj porty w routerze

komp zasłaby ;//

mógłbyś zrobić no hamachi ale jak chcesz to zrób hamachi łatwe :D

Opublikowano (edytowane)

Powiem wam tak , ze im wiecej wypisujecie no hamachi hamachi no ip tym bardziej sie gubie :(

najbardziej zalezy mi na tym pytaniu dlaczego mnie kickalo i kiedy powinnienem odblokowac porty przed czy po wlaczeniu serwa : /

z tego co pamietam dalem 1gb ramu ,

a ocb z tym odblokowywaniem portow w routerze ?

daj ktos dobra rade :) albo gg 10487319 skype cokolwiek326

EDIT jesli mam router mam wpisac inny netmask 255.255.255.0 ? :<

Edytowane przez Andygf
10xbuhvjpg.png
Opublikowano

Ja ci polecam jedno " Nie umisz nie rób"

poducz się tego wszystkie poczytaj poradniki i potem spróbuj zrobić serwer pomogłem daj + ^^ O_o

Opublikowano

Ja osobiscie mam neo i mam normaleni serwik.

Co do bledow.

Network is Unertable wsykakuje kiedy sie wpisuje /etc/rc.d/netif restart

Nie musisz grac na chinolu mozesz robic spolszczenie(dla znajomych musi byc z koncowka .100)

Znajomi nie moga wbic bo im dales zlego chinola lub spol (bledna koncowka) lub masz cos zle w portmapie.

Co do Navicata mozna go otworzyc 2 miejscach(serwer zawsze ON):

-Po zalogowaniu sie do bazy i wpisaniu /etc/rc.d/netif restart i potem ifconfig (wtedy dziala szybko)

-Po zaladowaniu serwera tylko wtedy muli:P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...