Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, chciałbym wam przedstawiać mój skrypt na drop surowców z kamienia w "Minecraft".

Jest to mój autorski skrypt który planuję ciągle rozwijać (jak i nie tylko ten skrypt). Udostępniam go wam za darmo w celu konfrontacji z waszą opinią i pomocą dalszego rozwoju. Chciałbym, abyście proponowali co mógł bym zaimplementować do skryptu lub jaki skrypt miałbym napisać.

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania!

Link:

To jest ukryta treść, proszę

Komendy:

/drop - pokazuje nam na chacie całe menu z komendami.

Skript Versions:

1.0 - Opublikowanie skryptu - 03.12.2020

1.1 - Zaimplementowane komendy: "/drop szansa", dodano opisy opcji, - 03.12.2020

Kod źródłowy dla podglądu:

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez Krystiann
  • Krystiann zmienił(a) tytuł na [Skrypty] EasyStoneDrop + Fortune - Minecraft | SkVersion: 1.1 - 2020/2021 [STILL IN BUILD...]!
  • AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na [Skrypt] EasyStoneDrop + Fortune
Opublikowano

Mógłbyś dodać gui w którym gracza może włączyć/wyłączyć sobie drop poszczególnego surowca.

Ogólnie spoko skrypt 🙂

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
4 godziny temu, opkarol11 napisał:

Polski dzieci czekają właśnie na takich jak ty, którzy opublikowali skrypt, a że dzieci nie umią ich napisać, to sobie zmienią wszystko pod siebie i będzie ich "autorski skrypt".... PolSka 2020

Pozdro ❤️ 

Ale to prawda stary, dlatego nie rozumiem osób gadających "No mogłeś to zrobić czytelniej i wgl skrócić wszystko też mogłeś etc....". Właśnie nie, to ma być twój styl pisania i ktoś nie musi ingerować w kod, on ma być czytelny dla Ciebie. Użytkownikowi zdecydowanie wystarczy dobrze zrobiona sekcja configu :D!

Opublikowano (edytowane)

Używam na swoim serwerze tego skryptu i powiem ze naprawdę super zrobiony.

Fajną opcją by było to że da się zrobić osobne jakieś uprawnienie dla gracza np i dla vipa. Myślałem przed chwilą że takie akurat uprawnienie jest  i chciałem wykombinowac ze po prostu zedytuje obecny skrypt i zrobie go pod vipa ale no niestety nie ma takiej permisji pod gracza a ja zeby go w ten sposob zedytowac to zielony jestem

Edit: Znalazłem błąd (?) . Gdy ma się kilof z fortuna dajmy 3 na diamentowym kilofie to jest wszystko w porządku i fortunka nam działa. 

Ale za to gdy mamy np. diamentowy kilof z wydajnością 5 oraz fortuną 3 to nam drop już nie działa niestety 

Edit2 :  Mam coś takiego zrobione; testowane było na kilofie fortuna 1 i wydajnosc 1 i jakos dzialo. Czyli trzeba dopisac te enchanty pokolei, taki najprostszy sposob w sumie.  

image.png

Edit3: Jednak ten pomysł z enchantami nie dziala bo ostatecznie trzeba posiadac kilof z tymi trzema enchantami. Czyli fortuna wydajnosc i niezniszczalnosc. Jednego enchantu nie ma i nie działa

Edytowane przez KACPER-W
Opublikowano

Skrypt wygląda, jakby był pisany gdzieś w 2015 roku.

Zmienne z kropką, które są bardzo złą praktyką w tych czasach, config w skrypcie, a nie pliku yaml, który też utrudnia konfigurację.

W dodatku skrypty na drop odeszły do lamusa, ponieważ zostały wyparte przez pluginy, które są o wiele wydajniejsze i bardziej zoptymalizowane.