Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ograniczyć działanie pluginu do jednego świata?

VVilczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o to jak zablokować działanie wszystkich funkcji FunnyGuilds na wszytkich światach poza tym na którym chce mieć ten tryb.

===============================================================================================================

Serwer:
+ Typ: Hosting

+ Silnik: Paper

+ Wersja: 1.14.4

==============================================================================================================

Opublikowano

Raczej bez dodatkowego pluginu tego nie zrobisz. W konfiguracji możesz pod 

blockedWorlds

zablokować tworzenie gildii na konkretnych światach.

Lepiej zrób sobie każdy tryb na osobnych serwerach i połącz je BungeeCordem.

sygn.png

Opublikowano

Nie rób sieci serwerów multiversem, zamiast tego połącz kilka serwerów przez proxy, najlepiej velocity. Jest to prostsze, lepsze i nie będzie lagów. Zalecam też zmienić wersję serwera na najnowszą, wersje 1.14 są najgorzej zoptymalizowane.

Opublikowano
11 godzin temu, Helios1993 napisał:

Nie rób sieci serwerów multiversem, zamiast tego połącz kilka serwerów przez proxy, najlepiej velocity. Jest to prostsze, lepsze i nie będzie lagów. Zalecam też zmienić wersję serwera na najnowszą, wersje 1.14 są najgorzej zoptymalizowane.

no powiem CI, że z 1.14.4 jest dużo lepiej niż 1.14, może autor tematu jest przywiązany do 1.14.4, jak ja do 1.7

Opublikowano
40 minut temu, Ekrahb napisał:

no powiem CI, że z 1.14.4 jest dużo lepiej niż 1.14

To prawda, ale 1.16.4 jest lepiej zoptymalizowana niż 1.14.4. Na starsze wersje nie ma też tuinity, przez co lagi są jeszcze większe.

5 godzin temu, Venom! napisał:

To ktoś jeszcze z tego korzysta?

Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

To prawda, ale 1.16.4 jest lepiej zoptymalizowana niż 1.14.4. Na starsze wersje nie ma też tuinity, przez co lagi są jeszcze większe.

To ktoś jeszcze z tego korzysta?

Podałem to na którym większość bazuje.

sygn.png

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak ograniczyć działanie pluginu do jednego świata?
Opublikowano
Dnia 16.11.2020 o 15:56, Venom! napisał:

Raczej bez dodatkowego pluginu tego nie zrobisz. W konfiguracji możesz pod 

blockedWorlds

zablokować tworzenie gildii na konkretnych światach.

Dzięki za radę, ale próbowałem już ale nie blokuje to wszystkich funkcji :c np. tab, linijki pod nickiem, wiadomości o zabójstwach, punktacji itd.

Opublikowano
Przed chwilą, VVilczu napisał:

Dzięki za radę, ale próbowałem już ale nie blokuje to wszystkich funkcji :c np. tab, linijki pod nickiem, wiadomości o zabójstwach, punktacji itd.

Tak, ta opcja blokuje jedynie tworzenie gildii na konkretnych światach 🙁

sygn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...