Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stuck pixel w ASUS VivoBook 15 A512JA

f1eldo1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Parę dni temu na ekranie laptopa pojawił się zielony pixel. Postanowiłem zagłębić się nieco w ten temat, lecz nie znalazłem skutecznego rozwiązania. Próbowałem programami takimi jak pixreapir czy jscreenfix. Także próbowałem naciskać, stukać poprzez szmatkę ołówkiem od strony gumki i grafitu. Nic nie pomogło. Laptop mam od ponad miesiąca. Tak, jeden, zielony pixel mniej-więcej na wysokości top right 10%, ale na czarnym tle nie można skupić wzroku na czymś innym. Co myślicie o metodzie cieplnej w której można nagrzać lekko ekran? Może macie inne metody by nie uszkodzić ekranu, a naprawić ten mały problem? Czy jest możliwość, że po pewnym czasie sam się naprawi skoro to nie jest wypalony pixel?

Asus nie podlega gwarancji jeżeli na ekranie nie ma minimum 3 takich pixeli.  Z góry dzięki za każdą podpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...