Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zablokować rejestracje więcej niż jednego konta na IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Czy jest jakiś plugin na wersję 1.16.4 żeby ograniczyć liczbę logowań na IP? Może być cały plugin na losowanie lub jakiś dodatek. Próbowałem amkauth, bo jako jedyne widziałem, że ma taką opcję, ale jest to zbugowane i np. po restarcie serwera można zrobić więcej kont. AuthMe crashuje na wersję 1.16.4

Opublikowano
23 minuty temu, LoveGamePL napisał:

AuthMe crashuje na wersję 1.16.4

Poprawka: Stara wersja authme crashuje serwer. Pobierz najnowszą to będzie działać.

Opublikowano
39 minut temu, Helios1993 napisał:

Poprawka: Stara wersja authme crashuje serwer. Pobierz najnowszą to będzie działać.

Pobrałem 5.6.0-beta1 (najnowszą) jak i 5.4.0, obydwie mi crashują, ale jeszcze dzisiaj wygram na czysty serwer, zobaczymy czy nie gryzą mi się jakieś pluginy, w co jednak wątpię. 

Opublikowano
1 minutę temu, LoveGamePL napisał:

Pobrałem 5.6.0-beta1 (najnowszą) jak i 5.4.0, obydwie mi crashują, ale jeszcze dzisiaj wygram na czysty serwer, zobaczymy czy nie gryzą mi się jakieś pluginy, w co jednak wątpię. 

Pierwsza jest z początku 2019 roku, druga z 2017. Pobierz najnowszą to będzie działać.

Opublikowano
22 minuty temu, Helios1993 napisał:

Pierwsza jest z początku 2019 roku, druga z 2017. Pobierz najnowszą to będzie działać.

Jak już mówiłem nie działa. Przed chwilą sformatowałem VPS, wgrałem silnik Paper 274 na 1.16.4 i wgrałem AuthMeReloaded 5.6.0-beta1. Jest to wersja z 19 kwietnia 2019 roku, więc ta o której mówisz, ale w dalszym ciągu crashuje mi serwer.

[14:53:03] [Server thread/INFO]: [AuthMe] Enabling AuthMe v5.6.0-beta1-b2226
[14:53:03] [Server thread/INFO]: [AuthMe] SQLite Setup finished
[14:53:03] [Server thread/INFO]: [AuthMe] No supported permissions system found! Permissions are disabled!
[14:53:04] [Server thread/WARN]: [AuthMe] Aborting initialization of AuthMe: [InjectorReflectionException]: Could not invoke constructor of class 'class fr.xephi.authme.command.CommandHandler'
[14:53:04] [Server thread/WARN]: [AuthMe] THE SERVER IS GOING TO SHUT DOWN AS DEFINED IN THE CONFIGURATION!
[14:53:04] [Server thread/INFO]: [AuthMe] Waiting for 0 tasks to finish
[14:53:04] [Server thread/INFO]: [AuthMe] AuthMe 5.6.0-beta1-b2226 disabled!

Tutaj jest ten błąd z konsoli

Opublikowano
3 minuty temu, LoveGamePL napisał:

uthMeReloaded 5.6.0-beta1. Jest to wersja z 19 kwietnia 2019 roku, więc ta o której mówisz, ale w dalszym ciągu crashuje mi serwer.

Dlatego ci mówię żebyś pobrał najnowszą...

4 minuty temu, LoveGamePL napisał:

silnik Paper 274

Zalecam zmianę na tuinity.

Opublikowano
3 minuty temu, Helios1993 napisał:

Dlatego ci mówię żebyś pobrał najnowszą...

Zalecam zmianę na tuinity.

Problem w tym, że wszędzie (minecraft.org.pl, spigotmc, dev.bukkit.org, github, pinterest), to ta wersja jest najnowsza.

Tak odbiegając trochę od tematu, dlaczego polecasz tuinity?

Opublikowano
1 minutę temu, LoveGamePL napisał:

Problem w tym, że wszędzie (minecraft.org.pl, spigotmc, dev.bukkit.org, github, pinterest), to ta wersja jest najnowsza.

Widać, że nie potrafisz zbyt dobrze szukać. Łap linka: https://ci.codemc.io/job/AuthMe/job/AuthMeReloaded/lastSuccessfulBuild/artifact/target/AuthMe-5.6.0-SNAPSHOT.jar

2 minuty temu, LoveGamePL napisał:

Tak odbiegając trochę od tematu, dlaczego polecasz tuinity?

Ponieważ jest lepiej zoptymalizowany od papera.

Opublikowano
34 minuty temu, Helios1993 napisał:

Dziękuję Ci dobry człowieku, faktycznie działa. Mi to jednak czasami jak dziecku - trzeba podsunąć rozwiązanie pod sam nos 😄

Jeszcze raz dzięki.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak zablokować rejestracje więcej niż jednego konta na IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...