Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting serwerów na modach

Grygla13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym pograć na serwerze z modowanym gdzie samemu można pliki wrzucać mody zabierają mi na clientcie 2 ram. I ile zapłacę. 

mjlk5s.jpg

Opublikowano

Zależy od modów, od hostingu, od twojego klienta (bo na różnych komputerach inną liczbę ramu może zabierać)

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano

Jak sprawdzałem u siebie to serwer max 1 ramu wpierniczał. Na craftserve kiedyś miałem z 2 ramu, placiłem 30zł/msc, ale uważam że to trochę dużo. Widzę serwery bez limitu po 23zł/msc, ale wolę wysłuchać zdania innych, i może niektórzy z doświadczenia powiedzą o danych hostingach. 

mjlk5s.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, Grygla13 napisał:

Jak sprawdzałem u siebie to serwer max 1 ramu wpierniczał. Na craftserve kiedyś miałem z 2 ramu, placiłem 30zł/msc, ale uważam że to trochę dużo. Widzę serwery bez limitu po 23zł/msc, ale wolę wysłuchać zdania innych, i może niektórzy z doświadczenia powiedzą o danych hostingach. 

tyle to chyba jak sam bez niczego grałeś na może 8 chunkach

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano

Na serwery dla kilku osób na mniej wymagających paczkach modów najlepiej skorzystać z minehosta, na większe paczki modów dla kilku osób craftserve lub pukawka, na większe paczki modów dla większej ilości osób lvlup. Mniej wymagające paczki = paczki do 100 modów. Całkiem dużo też zależy od wersji, np. 1.12.2 będzie o wiele mniej zasobożerna niż np. 1.14.4, więc lepiej zrobić serwer właśnie na 1.12.2, na którą jest też więcej modów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 18.11.2020 o 09:49, kosperrr napisał:

titanaxe.com 😉

Titanaxe jest jednym z gorszych hostingów na serwer z pluginami, a co dopiero z modami.

Co do tematu, to na serwer na modach, jak najbardziej polecam VPS z lvlup.pro

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Hosting serwerów na modach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...