Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardziej opłacalny hosting

czareq089

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Ostatnio ze znajomymi chcemy założyć sobie serwer, maksymalnie do 10zł. Znaleźliśmy 2 podobne do siebie hostingi czyli: mineserv.eu i craftserve.pl . Który jest bardziej opłacalny w wersji za 10zł? 

Z góry dzięki za pomoc

PS

Nie podawajcie enderchest, bo to najgorszy hosting.

Opublikowano

Mineserv nie jest dobrym hostingiem, grass na craftserve też nie jest dobry. Możesz wziąć albo darmową ofertę server.pro, która wyłącza się po godzinie bez przedłużenia, albo minehost za 12zł (-25% z kodem bestmine25).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dlaczego Enderchest jest złym wyborem?

Nie znam się a na pierwszy rzut oka jest on dobrym wyborem

15zł:

- Ram 4000MB

- Bez Limitu Graczy

- Bez Limitu Pluginów

- Bez Limitu Graczy

itp

Wszystkie inne Hostingi oferują mniejsze parametry od tych. Co jest powodem że enderchcest jest złym hostingiem???

Opublikowano
1 godzinę temu, FlaimLove napisał:

Co jest powodem że enderchcest jest złym hostingiem???

Enderchest może i ładnie wygląda, ale po 5 minutach googlowania można wywnioskować, że to tak naprawdę oszustwo. Na stronie jest napisane, że korzystają z procesorów 15,2 GHz, które nie istnieją, więc tak naprawdę nie wiadomo z jakich korzystają procesorów i mogą to być nawet jakieś xeony 2 GHz. Z pamięcią RAM scamują w ten sam sposób co titanaxe, przypisują ci małą część tej pamięci, a z pozostałego ramu, za którą ty płacisz, korzystają inne serwery (możesz to w prosty sposób sprawdzić komendą /gc z essentialsa, allocated memory to przypisany ram dla ciebie na wyłączność, a max memory to ram, z którego mógłbyś korzystać, gdyby nie robił tego za ciebie inny serwer na tej samej maszynie). Wrzucają także dziesiątki serwerów na jedną maszynę, która nie wyrabia, i nawet jeśli przy 5 graczach na twoim serwerze nad ranem nie ma lagów, to jeśli na inne serwery wejdzie 2x tyle ile było ich rano, a u ciebie będzie np. 2 graczy, to lagi będą i u ciebie i u nich. Na endercheście nie otrzymasz także żadnej pomocy od supportu. Nie widziałem jeszcze serwera na endercheście, który trzymał więcej niż 10 graczy i nie miał problemów z lagami.

Opublikowano
3 godziny temu, FlaimLove napisał:

Dlaczego Enderchest jest złym wyborem?

Nie znam się a na pierwszy rzut oka jest on dobrym wyborem

15zł:

- Ram 4000MB

- Bez Limitu Graczy

- Bez Limitu Pluginów

- Bez Limitu Graczy

itp

Wszystkie inne Hostingi oferują mniejsze parametry od tych. Co jest powodem że enderchcest jest złym hostingiem???

15 zł to cena netto.

Przeczytaj sobie mały druczek pod ceną tam pisze, że podczas doładowania zostanie doliczony 23% podatek VAT.

cena netto + podatek = cena brutto.

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano

Jak dla mnie żadny, najlepszy (według mnie) to TitanAXE.com.

Masz tam taką ofertę (1,5gb ram i lokalizacja: EU) :

- Wiki i dobry support

- Bez limitu pluginów

- Tanie ceny (1,81 za podany powyżej)

- Bez limitu graczy

- Dużo silników i paczki pluginów

- FTP, MySQL, FireWall, Strona internetowa (Wraz z itemshopem)

- Wygodny panel

A największy plus to (Jeżeli się nie hostuje własnej strony) :

Brak możliwości zarabiania realnych pieniędzy.

Opublikowano
21 minut temu, iddms napisał:

najlepszy (według mnie) to TitanAXE.com

Titanaxe to scam, według niektórych jest jeszcze gorszy od enderchesta.

21 minut temu, iddms napisał:

dobry support

Support.png

22 minuty temu, iddms napisał:

Tanie ceny

Właśnie titanaxe jest najdroższym polskim hostingiem w przeliczeniu cena/maksymalny ram, a gwarantowanego ramu dostajesz tylko 256mb (z pozostałego korzystają inne serwer).

23 minuty temu, iddms napisał:

Dużo silników i paczki pluginów

Silniki jak i ich paczki pluginów są w skrócie mówiąc - śmieciowe.

Wszystko inne oferuje każdy normalny hosting.

Opublikowano
Dnia 20.02.2021 o 10:50, Helios1993 napisał:

Enderchest może i ładnie wygląda, ale po 5 minutach googlowania można wywnioskować, że to tak naprawdę oszustwo. Na stronie jest napisane, że korzystają z procesorów 15,2 GHz, które nie istnieją, więc tak naprawdę nie wiadomo z jakich korzystają procesorów i mogą to być nawet jakieś xeony 2 GHz. Z pamięcią RAM scamują w ten sam sposób co titanaxe, przypisują ci małą część tej pamięci, a z pozostałego ramu, za którą ty płacisz, korzystają inne serwery (możesz to w prosty sposób sprawdzić komendą /gc z essentialsa, allocated memory to przypisany ram dla ciebie na wyłączność, a max memory to ram, z którego mógłbyś korzystać, gdyby nie robił tego za ciebie inny serwer na tej samej maszynie). Wrzucają także dziesiątki serwerów na jedną maszynę, która nie wyrabia, i nawet jeśli przy 5 graczach na twoim serwerze nad ranem nie ma lagów, to jeśli na inne serwery wejdzie 2x tyle ile było ich rano, a u ciebie będzie np. 2 graczy, to lagi będą i u ciebie i u nich. Na endercheście nie otrzymasz także żadnej pomocy od supportu. Nie widziałem jeszcze serwera na endercheście, który trzymał więcej niż 10 graczy i nie miał problemów z lagami.

Właśnie używam endera i k******  Nas strzela juz przy 10 osobach, a 15 mieliśmy max. Mamy wykupione aż 9 gb ramu wiec sporo ponad to co potrzeba.  Często lagi mamy i pingu po 3000 tyś  się trafiały. 
Tutaj zamieszczam SS z komendy Essentialsa /gs  wiec jest nieźle pisze do supportu co jest i dam znać jak odpiszą.... o ile.... 

Masz max ram to 9,088 mb 
A przypisany ram to 2,428 mb 
zaledwie 700 mb niecałych mamy wolnego.....

2021-02-23_13.11.56.png

Opublikowano

Cóż, w mojej opinii nie da się zrobić dobrego serwera za 10zł. Jak ja bym miał wybierać między hostingami, wybrałbym Shockbyte lub GGServers, chociaż nie ukrywając, polecam bardziej Shockbyte. Jeśli chcesz zrobić serwer dla siebie i kolegów, na Shockbyte wystarczy oferta Sand/Cobblestone. Ale jak robisz serwer dla większej ilości graczy, typu 500 graczy dziennie, to plan Gold i wyżej byłby OK. Jak miałeś poprzednio serwer i zarobiłeś na nim załóżmy 100zł, to możesz próbować brać plan Titan, ale i tak będzie trzeba coś do tej 100zł dorzucić. To tylko moja opinia, nie trzeba się z nią zgadzać 🙂

Mam nadzieję, że tyle wystarczy o tym hostingu xD

Edit: Możesz też zrobić własny plan, co może cię wynieść taniej, a mieć podobne statystyki do planu Gold albo Redstone.

Opublikowano
1 minutę temu, AK208 napisał:

polecam bardziej Shockbyte

Na shockbyte mają słabe procesory, słyszałem też, że jest tam spory overselling. Jeśli brać zagraniczne hostingi serwerów mc, to znam trzy dobre: birdflop, bloom oraz dedicatedmc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...