Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

słaba wydajność pc

Gryzu33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam taki problem otóż pół roku temu złożyłem sobie komputer 

i5 9600kf

rtx2060 6gb

plyta aorus b365m elite

ram z starego kompa ddr4 2400mhz 8gb corsair vengeance lpx

dysk hdd 1tb

i mam mały problem poniewaz  w grach np tom clancy's the divison 2 gdzie patrzałem na yt koleś miał koło 70/80 fps na ultra ja mam  na srednich kolo 50 moze o ultra nie wspomne, co moze byc tego przyczyną? czy moze to byc ram czy cos innego? proszę o pomoc

Opublikowano

Sprawdź aktualizacje sterowników i zobacz w procesach, czy coś jeszcze nie korzysta w tle z twojej karty. Dodatkowo proponowałbym zainstalowanie MSI Afterburner i skonfigurowanie RTSS, za pomocą tych statystyk dowiesz się z czym jest problem. Patrz uważnie na taktowanie, temperatury i użycie.

RAM z starego komputera, ale nie opisałeś dokładnie czy 2x4 a moze 2x8

Opublikowano

Konfiguracja, mimo że identyczna nie oznacza, że każdy będzie miał identyczną wydajność, bo jest wiele zmiennych począwszy od wersji systemu na sterownikach kończąc.

Wystarczy, że na YT chłop miał 2x4GB 3000MHz i już ma większą wydajność, dodatkowo jak ty masz 1x8GB to ucina Ci sporo wydajności. Burdel w autostarcie i niepotrzebne aplikacje w tle też robią swoje.

Generalnie konfiguracje to masz śmieszną fest - odblokowany procesor do zablokowanej MOBO, ze średnim GPU i jeszcze HDD jako jedyny dysk. Jeśli dołożymy do tego potwierdzenie, że masz 1x8GB 2400MHz to już w ogóle robi się cyrk na kółkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...