Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc z pluginem

yosantahaxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy znacie jakiś łatwy w obsłudze plugin na gildie? Znalazłem kilka pluginów ale nie potrafię ich dostosować np. itemki na gildie to np.(diamęty 64, emraldy 16, itp) ale w tym pluginie na start za wszystko jest kamień i nie wiem jak to zmienić. Potraficie dać link do jakiegoś zmienionego pluginu lub potraficie mi pomuc go zmienić. minecraft wersja 1.16.3

Opublikowano

powiem tak jeśli poczekasz z 3 dni to myślę że wykonam jakiś skrypt na gildie, do działania skryptów wymagany jest plugin skript , skquery i wildskript żeby nie było problemów z działaniem. zrobił bym to wcześniej ale zajmuje się rozgrzewką, czyli zrobieniem dropu.

Opublikowano

tylko pytanie jakie cie interesują ?  takie  najprostsze czyli claimowanie jakiegoś terenu w zamian za dostanie jakiegoś klocka a on był do kupienia za ileś konkretnych surowców ? i ten blok by był typowo eventowy czyli jak go postawisz możesz nadać gildi nazwe i określoną od tego bloku by wykrywało że ktoś wchodzi na ten teren +  dla os którzy wchodzą na ten teren nie mogą budować i mają debuffa do rozwalania bloków ? to taka bazowa a bardziej zaawansowana to mogę dodać do tego tablice i system ulepszeń. chociaż zawsze możesz mi napisać co byś chciał w takim skrypcie zobaczyć postaram się zrobić to co tu w wersji podstawowej podałem a nad dodatkami to albo dłużej będę pracował albo jeśli konkretnych życzeń nie będzie to zrobię to co mi wpadnie do głowy.

Opublikowano

Interesuje mnie gildia 51 bloków w stronę "X" i "Z" i na max bloków Y. Gildie kupuje lider za standardową cenę czyli: 64 diamenty, 16 emeraldów, 64 chleba, 64 TNT, 16 ender pereł, 64 obsydianu i 4 kowadła.

Gildia się nie rozrasta. Chciałem żeby było wszystko ładnie było rozpisane pod tabem i przy nicku była skrócona nazwa gildi. a jako blok gildi był np. ender kryształ lub jajo smoka. Uprawnienia na terenie gildi to gracz z poza gildi nie mogą stawiać bloków i wykopywać bloków ale mogą otwierać skrzynie, drzwi, itp. Nie chce żeby pokazywało że jest intruz na terenie gildi tylko ta osoba która weszła żeby dostała powiadomienie na chacie że jest na terenie gildi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...