Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WinError 10061] mcpi python

duda_qq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , przeglądając yt wyświetlił mi się film o modifikacji minecraft za pomocą pythona. I tu pojawia się problem gdyż nie mogę połączyć pythona i minecraft gdyż wyskakuje mi taki błąd;

Traceback (most recent call last):
  File "C:\Users\Admin\Desktop\xd.py", line 5, in <module>
    mc = Minecraft.create()
  File "C:\Users\Admin\AppData\Local\Programs\Python\Python38-32\lib\site-packages\mcpi\minecraft.py", line 376, in create
    return Minecraft(Connection(address, port))
  File "C:\Users\Admin\AppData\Local\Programs\Python\Python38-32\lib\site-packages\mcpi\connection.py", line 17, in __init__
    self.socket.connect((address, port))
ConnectionRefusedError: [WinError 10061] Nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia
>>> 

Przyznam że widziałam takie pytania na internecie ale instrukcje były dość niejasne, Pozdrawiam 

Opublikowano

xD piszę o co tu chodzi. pewno przepisałeś to co ktoś podał ci w internecie lub nie masz portów dodanych do wyjątków zapory. to są 2 podstawowe błędy przy próbach nawiązania połączenia programami w liniach 17 i 376 w connection.py i minecraft.py masz to co ci napisałem powyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...