Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Projekt MinecraftPlus - Minecraft skrojony pod survival i RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
pracuję aktualnie nad projektem MinecraftPlus - kompleksowym projektem modyfikującym oryginalną grę o własne nowości i zmiany.

Projekt ma posłużyć twórcom serwerów na polepszenie jakości swoich serwerów uzupełniając je o natywnie zaimplementowane mechanizmy (np. questowania), które próbuje się realizować za pomocą pluginów i obsługi przez komendy a tym samym polepszyć jakość rozgrywki dla graczy.  
Aktualizacje realizowane w ramach projektu mają zmieniać oryginalną lub dodawać nową zawartość taką jak bloki, przedmioty, stworzenia i AI dla nich, nowe elementy GUI (np. okno graficzne do prowadzenia dialogów z NPC podczas questowania), zmieniać oryginalne mechanizmy lub dodawać nowe i wiele wiele innych.

Jest to mój hobbystyczny projekt, przy którym dłubię sobie w wolnym czasie z sentymentu do gry. Służy mi też jako trening, żeby nie wyjść z wprawy w Javie gdyż na co dzień używam innych języków ;D

Więcej na ten temat projektu oraz link do serwera Discord na stronie http://minecraftplus.org. Polecam koniecznie zapoznać się z modyfikacją pokazową 😛

Dodatkowo, poszukuję chętnych do testowania MinecraftPlus w boju na swoich serwerach o czym piszę tutaj Wesprę/zasponsoruję twój serwer

Zainteresowanych zapraszam i pozdrawiam!

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na [Inne] Projekt MinecraftPlus - Minecraft skrojony pod survival i RPG
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim, powracam z informacjami po długiej przerwie.

Chciałbym poinformować, że doprowadziłem projekt do punktu w którym zaimplementowałem do gry jeden ze swoich pomysłów - mam na myśli pokazową aktualizację Cannon Update
Na tej podstawie przygotowałem działającą wersję klienta MinecraftPlus oraz silnik serwera zintegrowany z Spigot'em co pozwala uruchamiać na nim pluginy.

Klient MinecraftPlus w wersji 0.0.1 Cannon Update oraz silnik serwera SpigotPlus w wersji 0.0.1-SNAPSHOT Cannon Update jest do pobrania tutaj.

Uruchomiłem też serwer testowy - dostępny pod adresem `minecraftplus.org` - gdzie można się zalogować i sprawdzić jak moje nowości sprawują się w praktyce i online.

Pozdrawiam! 😄

Luuufa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowa wersja klienta MC+ oraz serwera Spigot+ jest już dostępna do pobrania.

Zmiany w tej wersji:

- dodane zostały moździerze będące alternatywą dla dział armatnich

- dodane zostały wszystkie warianty kolorów drewna dla ram dział i moździerzy

- zwiększona została siła wybuchu kul armatnich

- dodana została reguła /gamerule doExplosions pozwalająca wyłączyć niszczenie bloków przez wszystkie eksplozje

Szczegóły uzupełnione zostały w opisie aktualizacji Cannon Update.

Klient MinecraftPlus w wersji 0.0.2 CannonUpdate - do pobrania tutaj https://minecraftplus.org/download

Silnik serwera SpigotPlus w wersji 0.0.2 CannonUpdate - do pobrania tutaj https://minecraftplus.org/download

Nowa wersja silnika została uruchomiona na serwerze testowym - dostępnym pod adresem minecraftplus.org gdzie można się zalogować i przetestować nową wersję online.

cannon-update_presentation.png