Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer na dwóch laptopach z jednym IP

Gogool

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest jakas mozliwosc by moje dzieciaki mogly pograc sobie na dwoch laptopach z jednoego IP na tym samym serverze mine??

Jak jeden zalozy server, udostepni go LAN, to drugi nie moze sie wogole polaczyc... A blad jaki wyskakuje to io.netty.channel.AbstactChannel$AnnotatedSocketException.

Jestem zielony w sprawie tworzenia i udostepniania serverow, a dzieciaki mnie strasznie o to mecza. Prosze o pomoc :) Jak trzeba dodac jakies screen to dajcie znac, aczykolwiek chyba opisalem blad.

Opublikowano

Jeżeli gracz 1 stworzy serwer LAN, to gracz 2 będąc w tej samej sieci Wi-Fi powinien zobaczyć udostępniony serwer w zakładce Muliplayer.

Pytanie, czy obaj korzystają z oryginalnej wersji gry?

Spróbuj wyłączyć zaporę windows na obu komputerach. Możliwe, że to ona blokuje dostęp do serwera.

Opublikowano

Najlepszym sposobem będzie zrobienie serwera na localhoście, jest wiele poradników do tego, tylko zamiast silnika, który pokazują w takim poradniku (zazwyczaj spigot), użyj tuinity. Będziesz mógł dodatkowo powyrywać jakieś pluginy oraz serwer nie będzie aż tak bardzo lagował jeśli komputery nie są zbyt mocne.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak zrobić serwer na dwóch laptopach z jednym IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...