Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Command blocki nie działają pomimo, że mam je uruchomione

JaJestemZWamiYT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomimo, że mam ustawione: enable-command-block=true
To mi nie działa.
Blokuje to jakiś plugin, ponieważ usunąłem je i wszystko działało poprawnie.

Moje pluginy:
AntiAutoSoup
AuthMe
BackToTheRoots
BlockHunt
CoreProtect
DisguiseCraft
EssentialsX
EssentialsXchat
Multiverse-Core
ProtocalLub
PvP1vs1
TreeCapitator
Vault
WorldEdit
WorldGuard

Opublikowano

Sprawdź, czy ustawiłeś poprawną wartość enable-command-block w ustawieniach. Musisz wtedy na nowo włączyć serwer.

Pamiętaj, że musisz mieć OP.

Jeżeli to nie pomaga, zaznacz wybrany blok dzięki WorldEditowi (//wand) i stwórz w wybranym miejscu commandblock (//set commandblock).

Opublikowano

Napisałem, że mam na true czyli jest dobrze.
Mam w miarę ogarnięty serwer i mam 10 adminów aby budowali wszystko.

Nie mam problemu z przywołaniem command block tylko ogólnie z działaniem. 
Dlatego mówię, że to wina któregoś pluginu i nawet aby to sprawdzić usunąłem na chwile wszystkie i command blocki działały.

Opublikowano

Używanie command blocków (podobnie jak datapacków) nie jest zalecane, ponieważ powodują duże lagi. O wiele lepiej skorzystać z pluginu skript, ma więcej funkcji i jest prostszy, nie obciąża też tak bardzo serwera.

Opublikowano

To prawda, że datapacki i komendy (command blocki) powodują opóźnienie, ale istnieje parę sposobów, by to zmniejszyć. W przypadku datapacków lepiej używać selektorów @s, niż powtarzać ciągle @e. Zmniejszy to ilość wyszukiwań na tick. Funkcje, które nie muszą działać cały czas warto wyłączać (w momencie kiedy nie są potrzebne). Wpływa na to jeszcze parę innych czynników.

Skripta nie zaleca się na większe serwery, bo po prostu nie wyrobią się - plugin wszystko wykonuje w głównym wątku serwera, co prowadzi do lagów.

W sumie najlepszym rozwiązaniem jest plugin na daną rzecz. Niestety (tak jak w moim przypadku), nie wszyscy umieją pisać pluginy, w internecie nie ma odpowiedniego gotowca, więc używają datapacków (jeśli znają się na komendach, heh).

Ale wracając do tematu, czy otrzymujesz jakiś komunikat używając command blocka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...