Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić latanie gracza tylko na jego cuboidzie?

Ka2su

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na swoim serwerze survival mam plugin protection stones. aby gracze mogli sobie ustawić swoją działkę gdzie chcą. I teraz moje pytanie jest takie, jak zrobić, aby tylko vip mógł używać fly tylko na obszarze swojej działki?

Wiem że do protection stones można dopisywać flagi z worldguarda(nie wiem czy to w czymś pomoże)

• Biter. zmienił(a) tytuł na Latanie gracza TYLKO na jego cuboidzie
Opublikowano

Witaj, Nie jestem pewien ale możesz spróbować.

1. Pobierz plugin WorldGuardExtra Link: https://www.spigotmc.org/resources/worldguard-extra-flags.4823/

2. W protection stones dodaj flagę FLY

# List all the flags that can be set by region owners.
    # If you want to whitelist the groups that can be set as well, use -g (ex. "-g all,members pvp" restricts it to no group flag, and members group)
    # "-g all pvp" - Prevents players setting the group to nonmembers, and being invulnerable to attacks.
    allowed_flags = [
        "-g all pvp",
        "greeting",
        "greeting-title",
        "greeting-action",
        "farewell",
        "farewell-title",
        "farewell-action",
        "mob-spawning",
        "creeper-explosion",

"fly",
    ]

3. Zrestartuj serwer.

Nie wiem dokładnie czy inny po działce będą mogli latać ale chyba nie będą tylko właściciel.

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Poniższe ustawienia znajdziesz w pliku konfiguracyjnym pluginu.

Latanie dla członków cuboida:

allowed_flags = [

"-g members fly",

Latanie dla wszystkich na danym cuboidzie:

allowed_flags = [

"-g all fly",

Jeżeli tylko VIP może latać, musisz ustawić odpowiednio uprawnienia dla grup na serwerze.

Opublikowano

Czyli jak dodam "-g supervip,members fly", to fly będą mogły używać osoby z rangą super vip i będące członkiem działki?

Opublikowano
4 godziny temu, Ka2su napisał:

Czyli jak dodam "-g supervip,members fly", to fly będą mogły używać osoby z rangą super vip i będące członkiem działki?

"-g members fly" - wtedy fly będą mogły używać osoby będące członkiem działki.

"-g all fly" - wtedy fly będą mogły używać osoby znajdujące się na działce.

Musisz ustawić uprawnienie na używanie komendy /fly dla danej grupy i zastosować blokadę latania na całym świecie, wtedy wyjątkiem będą tylko te działki.

Ważne jest odpowiednie ustawienie uprawnień dla grup.

Opublikowano

zablokowałem latanie na całym świecie, dałem możliwość używania /fly na vipie, dodałem "-g members fly" do działki i  priority = 1000 ale dalej vip nie może latać po swojej działce

Edit: po wejściu we flagi działki i zmienieniu na allow przy fly, po działce mogą latać osoby które nie mają dostępu do /fly (nawet gdy przez admina wyłączę im latanie) jeśli tylko są członkami działki 

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jak zrobić latanie gracza tylko na jego cuboidzie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...