Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z GTA V

KamilPolska1111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem że podczas jazdy się zacina na najniższych ustawieniach, wszystkie opcje wyłączone i niektóre opcje są ustawione na undefined. Próbowałem grać o rozdzielczości 800x600 na pełnym ekranie i w oknie ale nic to nie daje. W menedżerze zadań sprawdzałem że podczas jazdy procesor potrafił zużywać ok. 65% - 75%, a RAM 85% - 90% i dysk do maksa 100%. Nawet po wczytaniu gry na postaci Franklina podczas chodzenia się nie zacinało a jak dochodzę do miasta tam gdzie są dużo budynków itd. to są takie ścinki. Proszę o pomoc w tym problemie jak go rozwiązać.

System: Windows 8.1 Pro 64bit

Dysk: Toshiba DT01ACA050 HDD - ok. 447 GB

Karta graficzna: Intel(R) HD Graphics 4400

Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-4150T 3.0 GHz

RAM: 4GB

Opublikowano

Hej, powiem Ci, że masz tak, bo troszke twój sprzęcik nie spełnia minimalnych wymagań(nie wszystko) i polecam do GTA 5 zakupić sobie dysk ssd, bo hdd nie nadąża z renderingiem GTA5.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano

Jaki dokładny dobry dysk SSD? To jest taki mały chip, który się podłącza do płyty głównej? Bo ja mam takiego kompa z zasilaczem, który się mieści wszystko w monitorze czyli All-in-One. Będę pierwszy raz sam wymieniał ale dysku SSD nie wiem, którego kupić bo myślę że mogę kupić byle jakiś dysk SSD i może coś się popsuć lub spalić.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kupno dysku SSD za dużo Ci nie pomoże, bo na samej karcie zintegrowanej nie pograsz komfortowo. Mógłbyś wyłączyć całkowicie cienie itp. ale i tak w mieście będziesz mieć 17-30 fps, co nie jest zbyt miłe dla oka.

Ten typ sprzętu bardziej nadaje się do pracy.

Opublikowano

Kurczę... to co musiałbym zrobić? Krok po kroku żebym mógł ogarnąć itd. bo na kompach się nie znam a chciałbym w końcu pograć w GTA na niskich ustawieniach. Muszę się zgłosić do jakiejś osoby, która zajmuje się typ typem komputera co mógłby ulepszać chociaż do maksa dla tego kompa?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wejdź sobię np. na morele lub x-kom napisz do nich, że chcesz jakiś komputer do gier do danej kwoty i oni ci podeślą najlepszą specyfikacje adekwatną do pieniążków.

Pomogłem Ci w jakiś sposób?

Możesz dać repke🤗

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...