Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe - które wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chcę pobawić się w tworzenie serwera w wolnych chwilach.

Nigdy nie miałem styczności z robieniem czegokolwiek przy serwerach Metina, zatem moje pytanie - jakie najlepiej wybrać na początek?

Czy są w ogóle darmowe, ogólnodostępne pliki pozbawione bugów, tak abym mógł sobie od razu lecieć z rozwijaniem?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie ma, każde pliki mają bugi które trzeba naprawić. Za 800/900 złoty można już kupić całkiem spoko pliki od martysama ale jak dopiero zaczynasz to lepiej nauczyć się podstaw. Ja dlatego że od zera naprawiałem zbugowane pliki to teraz mam taki skaner w oczach haha 😄 I dzięki temu widzę od razu błędy gdy dodaje nowy kod / system. Lepiej od zera zacznij niż lecieć na gotowcu bo wiele się nauczysz jak funkcjonuje silnik gry ale samemu to też trudniej, trzeba mieć czasem kontakty bo wszystkiego sam nie naprawisz.

Opublikowano
40 minut temu, muchomor321 napisał:

Nie ma, każde pliki mają bugi które trzeba naprawić. Za 800/900 złoty można już kupić całkiem spoko pliki od martysama ale jak dopiero zaczynasz to lepiej nauczyć się podstaw. Ja dlatego że od zera naprawiałem zbugowane pliki to teraz mam taki skaner w oczach haha 😄 I dzięki temu widzę od razu błędy gdy dodaje nowy kod / system. Lepiej od zera zacznij niż lecieć na gotowcu bo wiele się nauczysz jak funkcjonuje silnik gry ale samemu to też trudniej, trzeba mieć czasem kontakty bo wszystkiego sam nie naprawisz.

Niewiele mi to rozjaśniło szczerze mówiąc. 

Co rozumiesz ucząc się od podstaw? - mam na myśli skąd wziąć jakiekolwiek pliki, abym mógł na nich pracować?

Widzę, że w dziale na MPC jest kilkanaście gotowców do pobrania jednak rozumiem, że nie o to Ci na pewno chodzi.

Opublikowano

Mi chodziło o czyste pliki. Co do gotowców w tym dziale to większość ma backdoory i na pewno bym na nich nie pracował ;d W dodatku tutaj na forum w dziale Metin2 bardzo dużo jest nieaktualne, to nie czasy 2013 że każdy tu siedział i dodawał dobre rzeczy. Teraz ludzie z działu przeszli na milion innych for

Opublikowano
1 minutę temu, muchomor321 napisał:

Mi chodziło o czyste pliki. Co do gotowców w tym dziale to większość ma backdoory i na pewno bym na nich nie pracował ;d W dodatku tutaj na forum w dziale Metin2 bardzo dużo jest nieaktualne, to nie czasy 2013 że każdy tu siedział i dodawał dobre rzeczy. Teraz ludzie z działu przeszli na milion innych for

Zatem skąd wziąć czyste pliki? 😄  I jak się za nie zabrać?

Mógłbyś mi podesłać jakieś linki do nich bądź cokolwiek?

Opublikowano
1 minutę temu, ωιncнєѕтєr napisał:

Zatem skąd wziąć czyste pliki? 😄  I jak się za nie zabrać?

Mógłbyś mi podesłać jakieś linki do nich bądź cokolwiek?

Podpinam sie 😄

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

schittset ? nie ma innych czystych najlepszych jako podstawkę raczej każdy to potwierdzi, sam od dobrych lat korzystam z tych plików, nie mam src, a mam zrobione wszystko co jest na obecnej scenie mt2

5597614610945701113729.jpeg

hit-games.eu Portal o grach mmo i nie tylko

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Tak jak kolega napisal terenzo dla ciebie bedzie najlepsze jest kilka luk ale da sie latwo to naprawic pozatym paszka ma sporo filmikow na yt zwiazanych na rozwijaniu serwisu na tych plikach od 0 mysle ze duzo by ci to pomoglo 🙂 lepiej samemu powoli sie czegos nauczyc niz leciec na gotowych plikach gdzie nawet nie wiesz co tam jest zbugowane jak na start polecam ci terenzo 100 % troche poprawisz i bedzie git 🙂

Jestem zwykły młody chłopak nie zostanę bohaterem, z wiekiem pozostaje sobą, mam nadzieje że mądrzeje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...