Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

alchemia bot farmienie

dzynek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wracam do metina po kilku latach i mam kilka pytań odnośnie farmienia alchemi botem.
1. chcę drobić odłamki smoczego kamienia na kilka postaci które będę robił na koncie gdzie mam główną postać i teraz jak to się odbywa? robie np 5x woj 30 lvl lepiej czy 41 ? róznie czytałem i różnie ludzie polecają ,  potem przewalam itemy przez dozorce i na każdej postaci mogę dropić 50 odłamków = 5 corów , i wtedy przez dozo przewalam te cory na główna postać czy jak ?
2. czytałem , że ludzie potrafili dropić np 200/h odłamków , co wydaje mi sie nie możliwe , gdyż same przewalanie itemów do dozo na każdą postać zajmie więcej niz 30 min , chyba , że robią to w jakiś sposób z wyrzucaniem ? 
3. na te postacie 30 lvl kupie itemy +9 to gdzie najlepiej będzie dropic te odłamki ? dt ? deski ?

Opublikowano

Botem? Masz na myśli autołowy czy M2bob? Nie potrafię odgadnąć, gdyż słowa bot i główna postać troche sie ze sobą gryzą 😅ogólnie bocimy na randomowych kontach.
Napisałam ogólnie odpowiedź na twoje pytania.

Testowałam na 30, 41 oraz 50 poziomie. Dropiłam wszystko na czysto, bez botów. Z rękawicą i ogólnie taką szansą na drop wydropienie 25 corów to mniej niz półtorej godzinki.
Jeżeli natomiast masz zamiar uzywać m2bobka to proces wydropienia będzie o wiele krótszy, odliczając czas podróży czy nawet odbiór misji od alchemika

30 : postacie były wyposażone w 2 rękawice(IS+z lasu na 3h). Dropiłam przeważnie w miejscach z szybkim respem/w miare duzym spotem. Plusem dropienia na tym poziomie jest to że nie musisz miec jakiegoś super eq które musiałbyś przerzucic przez dozo. Ja jedynie musiałam przerzucac Khana i Manu. Średni czas wydropienia 5 corów na tym poziomie wahał się pomiędzy 20-30 min. Miejsce dropu: 2 platforma Św. Hwang

41 : Tutaj w miare podobnie, jedyną wymaganą zmianą był zakup talika mroku aby szybciej wybijac moby(opcjonalne, ja zrobilam to dla własnego komfortu i zaoszczędzenia czasu, gdyż postacie tylko pod alchemie mają skille na M1 😄). Niestety dojazd do DT zajmuje ok. 5 minutek, unless masz te 5 postaci ożenione z buffkami stojącymi pod DT. Dodatkowym plusem jest to, że na wyższych piętrach w DT nie musisz uzywać pelerynek. Średni czas : 25-30 min. Miejsce dropu: Dechy/DT

50 : I tutaj zaskoczenie. Aktualnie wszystkie postacie które są na koncie razem z główną pozostawiłam na 50 poziomie. Wliczając rękawiczke ze skrzyni ucznia mamy razem 350% na drop(IS+ręka z lasu+ręka ze szkaty). Drop na tym poziomie jest według mnie najlepszym progiem, gdyż możesz dropić zarówno w dt jak i na deskach(tu mam na myśli, że poziom potworów nie odskakuje bardzo od poziomu postaci). Czas respawnu spota na deskach jest o wiele krótszy niż w dt, jednak oba te spoty różnią się od siebie wielkością. Przeważnie dropie na deskach, mój osobisty rekord wydropienia wynosi 10 minut. Średni czas: 15-20 min.
Dodatkowo wyposażyłam postacie w bransolete +20% na podwójny drop przedmiotów, ale to tylko dlatego, że fartem mi dropła. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...