Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Stworzenie strony internetowej do Upload'u utworów - jakie języki?

DEETpl

Pytanie

Opublikowano

Cześć!

Nie mam kompletnie pomysłu, za jakie języki programowania się złapać, dlatego już wyjaśniam o co chodzi.

Mam w projekcie stronę internetową, na pewien gatunek muzyczny. Będzie to po prostu zwykła strona, na której użytkownicy i producenci będą mogli się zarejestrować i od siebie wrzucać dane kawałki, oczywiście tak jak wspomniałem będzie to tylko jeden gatunek muzyczny.

To tak:

- Rejestracja jako użytkownik

- możliwość odsłuchu poprzez embed player i pobierania tylko utworów

- Rejestracja jako producent muzyczny ( przypisane uprawnienia )

- możliwość upload'u utworu

Szkielet upload'u:

===============

Autor - Nazwa utworu

(Embed player)

Download

===============

Autor - Nazwa utworu

(Embed player)

Download

===============

Autor - Nazwa utworu

(Embed player)

Download

===============

HTML/CSS/Bootstrap - wiedza na poziomie podstawowym

JavaScript - zaczynam naukę

Jakich mogę użyć języków i silników, by stworzyć taką stronę?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam 🙂

PC : R9 280X | I5-3350P | B75M-PLUS | G.SKILL 8GB 1600MHz | ZALMAN Z9 PLUS | HDD 1TB 80GB

2 PC : X4 955BE OC 4,0GHz | HD6850 1GB | GIGABYTE GA-880GM-UDH2 | PATRIOT 2x4GB 1866MHz | HDD 1TB | IBOX ORION 910A

3 PC :

PROGRAMOWANIE : MACBOOK PRO 13" 2015

SPRZĘT : BENQ ZOWIE XL2411 24" | ZOWIE FK1 | HypperX Alloy Elite | M12 MAXI | HD9999 | ZALMAN ZM-MIC1

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Backend w czymkolwiek oprócz niskopoziomowych języków, a front to może być czysty js nawet, wazne, zeby kod był czysty, niz zeby uzywac fancy frameworkow

mem

Opublikowano

Jeśli dopiero zaczynasz naukę z JS'em to nie czepiaj się frameworków. Najpierw należy znać chociaż podstawy danego języka. Mechanizmy które opisałeś zrobisz na spokojnie z użyciem bootstrap + js + php. W bootstrapie masz nawet templatki do wrzucania plików, wystarczy oskryptować w js i postem wysłać do server-side gdzie zapiszesz sobie plik na serwerze.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Ja bym zrobił hybryde Python(Oczywiście async) + Vue, Do tego jak nie jesteś biegły w CSS/HTML to możesz użyć jakichś frameworków na bootstrapie, jest tego masa na internecie i wyglądają obiecująco.

Możesz użyć do tego UiKit'a, lub poszukać na internecie kitów zrobionych przez użytkowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...