Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;P

Mam pewien problem i niezwłocznie potrzebuję waszej pomocy...

No a więc przejdę odrazu do sedna sprawy...

Niedawno z moim komputerem zaczęło się dziać coś dziwnego...

Problem wygląda tak:

Oglądam sobie stronę i nagle ekran zmienia kolor na żółtawy (pojawiają się paski) i mogę poruszać tylko myszką (nie mogę robić nic innego czyli minimalizować itd tylko poruszać myszką).

W pewnym momencie komputer całkowicie się zacina i resetuje...

I gdy włącza się ponownie na ekranie początkowym (gdy dopiero zaczyna się wszystko ładować) pojawiają się żółte pasy z góry w dół...

Następnie jakieś znaczki (różne w takich samych odległościach rozmieszczone po całym ekranie).

Potem wyskakuje wybór (można wybrać tryb awaryjny,tryb awaryjny z dostępem do internetu i tryb awaryjny z jakąś konsolą).

No i tryb awaryjny działa normalnie natomiast jeśli próbuję włączyć normalnie komputer to ciągle się resetuje w momencie ładowania windowsa.

Kilka dni temu zaradziłem problemowi poprzez przywracanie systemu do kilku dni wstecz (problemu nie było).

Niestety teraz już nie mogę przywrócić systemu w trybie awaryjnym (pisze że się nie powiodło) i jedyne co mi zostaje to instalowanie na nowo systemu po każdym takim wyłączeniu się komputera...

Instalowałem system już kilkakrotnie i zawsze po odpaleniu pewnej gry pojawia się ten problem (dodam że znajomi grający w tą grę nie mają problemów).

No i na koniec jeszcze dodam że pierwsze kilka razy nie dało się poruszać w tym menu (wyboru czy system awaryjny itd) ale przepiąłem klawiaturę i myszkę z innego komputera i teraz działają poprawnie...

No a więc są jakieś rady? ;P Miał ktoś może podobny problem?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

Oo miałem podobny problem.. Wydaję mi się że problem tkwił w jakimś pliku windowsowym iż zawsze bo reinstalowaniu windowsa problem powracał aż wkońcu niechcący nie zaznaczyłem aby zapisał pliki ze starego win i problem zniknął

Opublikowano

A moze cos sie przegrzewa ? Jak mi sie chipset przegrzewal to komp sie zacinal okrutnie i resetowal.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Nie to napewno nie przegrzanie...

Po pierwsze otworzyłem obudowę ,poczyściłem wszystko i zostawiłem otwarte.

A to się dzieje niezależnie od tego ile komputer jest włączony...

Po prostu włączę grę i nagle się zacina i wtedy już nic nie mogę zrobić...

Tylko nowy system instalować...

Dodam że jest to gra Dbko (pochodna tibii) więc nie ma kosmicznych wymagań...

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

Przy nowym instlowaniu poformatuj wszystkie dyski.

Wyczyść wszystko a co ważne to skopiuj.

potem zainstaluj gre i spróbuj a jak znowu t samo to nie wiem.

Opublikowano

problem tkwi w sterownikach od plyty glownej lub windowsie.. nie pamietam juz jak to bylo

Masz na kompie Da-Vinci Virus. Straszne cholerstwo bo zaden antyvirus sobie nei daje z nim rady (Da-Vinci nalezy do generacji inteligentnych virusow)

Virus ten przejmuje kontrole nad danym plikiem i go modyfikuje zgodnie z zaleceniami/rozkazami obiektu 0 = (osoba ktora stworzyla virus)

Wyjscie ? Format wszystkich partycji bo chuj potrafi sie przemieszczac ;)

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

A nie chodziło ci przypadkiem o wirusa Michał Anioł?

Bo próbowałem szukać czegoś o tym wirusie Da Vinci i nic nie znalazłem...

A co do formatu to robiłem kompletnego formata chyba...

I nie powinno być tego problemu...

No chyba że źle formatuję ;D

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

Kompletny format powinien pomóc ,chyba że masz pirackiego Windowsa i to już na nim nagrany jest Wirus.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

No a więc dzisiaj zauważyłem że gdy dojdzie do tej awarii i poruszam jakąś kartą (nie jestem pewny co to za karta) model d33006 (to chyba płyta główna) to te paski zmieniają położenie i w pewnych miejscach zanikają...

Niestety nie mogę ustawić tej karty tak żeby paski całkowicie znikły...

Po prostu jakbym nie przekręcił to jest źle ;D

Może to częściowo objaśni sytuację w jakiej się znajduję :)

07be881a3e09b3d3.jpg