Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje dobrego i taniego hostingu dla serwera

Rekomendowane odpowiedzi

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Poszukuje dobrego i taniego hostingu dla serwera
Opublikowano

Budżet nie zbyt dobry na stawianie serwera, ale no dobrze masz moje propozycje.

1. Miejsce pierwsze zajmuje lvlup.pro, tutaj za nieco więcej, czyli 35 złotych miesięcznie, wykupisz VPS z 4GB pamięci operacyjnej, z tym że to VPS, więc musisz instalować serwer sam, ale jest masa poradników, więc każdy da radę.

2. Craftserve za 30 złotych masz serwer Diamond, który nie jest najwyższych lotów, ale no coś za coś.

3. TitanAxe za 39 złotych masz 4GB pamięci operacyjnej, w dalszym ciągu to nie jest szczyt, ale budżet strasznie ogranicza.

Podsumowując, polecam VPS na lvlup.pro

Opublikowano

Od siebie polecam dwa hostingi:

- lvlup.pro

- titanaxe

lvlup > titanaxe, przy czym ten pierwszy to vps więc musisz ogarnąć serwer sam, jeśli nie umiesz to bierz titanaxe.

Opublikowano

Czemu wszyscy polecają tego titanaxe? Przecież to jeden z gorszych hostingów... Kolega miał na nim serwer (9gb ramu), lagi były przy 10 graczach, po zoptymalizowaniu serwera lagi były przy 30. Po przeniesieniu się na pukawkę za 3 razy mniejszą cenę serwer bez lagów utrzymywał nawet 60 graczy. Jedyne hostingi mc, które mogę polecić to pukawka, craftserve i minehost. Serwery najlepiej stawiać na vpsie od lvlupa.

Opublikowano

@Helios1993 ja miałem 2 lata temu serwer na titanaxe i nie było lagów, serwer działał naprawdę dobrze, ale to kwestia pewnie dobrej optymalizacji. 

Ostatnio słyszałem o hostingu creeper.pl, co prawda nie testowałem ale może akurat będzie spoko.

Drugi hosting który podobno daje sobie radę to hostgier.pl

Poczytaj sobie o tych hostingach, ogólnie możesz sprawdzić jakie są nowe hostingi, bo może warto dać szansę czemuś nowemu, a nie opierać się tylko na tym co jest już nam dobrze dobrze znane 😉

To tylko moja opinia.

Pozdrawiam 😉

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Polecam mój hosting, 8gb pamięci operacyjnej, 70gb ssd, 4 rdzenie procka! za 35zeta. A jeśli chcesz coś mniejszego noto na przykład 4gb ram, 2 rdzenie procka, chyba 40 gb ssd za jedyne 20zł. [ nie bijcie za reklame ] https://forum.githost.online/ lub discord który znajdziesz na forum. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...