Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ots - Szukam Ekipy !

mikisz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jako iż nie znalazłem żadnego fajnego forum o ots'ach, pomyślałem, że założe ten temat tutaj. No więc, chciałbym założyć ots'a ! Troszkę się na tym znam, już parę ots'ów miałem i wiem, że samemu nie dam rady tego ogarnąć :O No więc ogłaszam nabór do ekipy :) Żeby nie było, że ja nie będe nic robił... Będzie to na takiej zasadzie : Ja mam silnik, wysyłam do każdego ( Hoster,Skrypter,Mapper) oni sobie robią tam co chcą z plikami, i np. skrypter napisze jakiś skrypt (załóżmy, że npc) ja go dodaje do silnika, i wysyłam dalej (mapper) który dodaje tego npc na mapę, i wysyła to do hostera a hoster odpala silnik i... Gramy ! :) No cóż, w przyszłości będzie trzeba kupić server dedykowany... Do tego tez potrzebna jest dorosła osoba ( Ja niestety nie mam 18 lat, ale nie oznacza to, że jestem jakimś neo kidem :< ) więc mogę wziąść też takiego "Menagera" xD Zrobilibyśmy acc makera i tp. Wiem, jest milion takich ots'ów... Ale na większosci , gm'i nie znają pojęcia "Event" a u nas eventy były co tydzień ( w każdy weekend :) ) nie zawsze byłby jakiś wielki event, ale choćby jakiś fajny najazd, zawsze coś prawda ? :) Co godzinę byłby organizowany najazd szczurów. Pomysłów mam wiele, niestety samemu będzie mi to trudno zrealizować. Po zakupieniu servera dedykowanego, jeśli będą jakieś zyski na pewno będziemy je dzielić, jeśli nie będzie je jak podzielić, to poczekamy aż uzbierzemy więcej, lub po prostu ktoś zrezygnuję z zapłaty ( np. ja :D ) Wiele ots'ów myśli tylko o zarobieniu, a ja wręcz przeciwnie. Mnie pieniądze za bardzo nie obchodzą - mi zależy tylko na dobrej zabawię :) Graczy jakoś się znajdzie, myślę, że dużo ludzi przyleci jak zrobimy hmm... Pacca za darmo ? :) Ludzie będą płacić za rzeczy których nie można zdobyć w grze np. jakaś dobra broń, oczywiście nie będą to bronie które dadzą posiadaczowi kontroli nad serverem :D Dobra ale się rozpisałem xD Ok, teraz kogo szukam :

Hoster - Dostanie GoD'a i oczywiście część zarobków servera. - Wymagania : Nie musi jakoś trzymać ots'a online jakieś 24 h ale też nie może to być 3 godziny dziennie :D Czasem możemy się wymieniać, i ja mogę troche pohostować ale niestety mam bardzo słabego neta.

Mapper - GM i oczywiście część zarobków servera ( Jak się będzie dobrze sprawował :) ) - Nie do tworzenia nowej mapy (choć to też) ale głównie do jakichś pojedynczych przeróbek, np. dodanie jakiegoś domku,npc etc.

Skrypter - GM i oczywiście część zarobków servera ;D - Hm skrypter jest podstawą sukcesu :) na pewno musi umieć robić : Czary, NPC, Najazdy i tp. :)

Ok, to tyle.

Pozdrawiam, Mikisz.

Znasz się na ots'ie ? Wejdź - http://www.mpcforum.pl/topic/167132-ots-szukam-ekipy/ !

Opublikowano

Mam 3 lata doświadczenia w mapowaniu, kreatywny umysł i dużą wyobraźnię , więć chyba nadaję się do takiej roli :P. Napisz mi na PW , to wymienię Ci kilka moich zalet. W końcu reklama to połowa sukcesu ;].

lolheadz.png
Opublikowano

Hmm , myślę że powinieneś spróbować też na innych forach , bo tutaj raczej wykwalifikowanej ekipy nie znajdziesz. Nie mamy tu żadnych skrypterów , tym bardziej hosterów.

lolheadz.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

zalezy jaka tibia , mapa , ja mogę hostować na dedyku server..

jak chcesz to ja mam kumpla na dedyku za free mi wstawia ots ;) sam ma server więc jego to nic nie kosztuje ale wstawie tylko bez tak zwanego win32 to ściema że to nie wir to jest platforma.

Ps; server już ciągnie ponad 300osób naraz a wyciągnie w tysiącach ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Facet ja mogę jako Manager ;p Duże doświadczenie mam i wtyki w każdym servisie o Tibi i OTS Prawie 5 lat już w Tibie gram (znaczy teraz tylko OTS tworze) masz tu moje gg 18941877 Dlaczego ja? Jak już mówiłem mam wtyki i doświadczenie ale chce go zdobywać więcej i poznawać fajnych ludzi :)

2rc8k5i.png

Opublikowano

Pozycja-Skrypter

Doświadczenie- od 10 lat gram w tibie, miałem multum ots'ów. Skryptowaniem zajmuje od jakoś 2 lat.Skrypterem byłem około 7 razy ;]

Dlaczego ja-Szukasz Wykfalifikowanej Ekipy a ja mam myślę,że doświadczenie mam co nie miara.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego podania.Pozdrawiam Wladzio ;]

03787903160817287822.png

Drogi userze jeśli mogę ci pomóc, a na pewno się postaram pisz PW ;]

albo gg które jest w moim O Mnie ;>

Moja siostra nago 18+!!

Opublikowano

O czym my mówimy...

Jeżeli chcecie jakiegokolwiek otsa postawic to pierw kupcie byle jakiego dedyka nawet vpsa...

Nikt nie bedzie grac na otsie hostowanym w domu... 15 playerow max i to takie nie ogary ze masakra.

Ale ogólnie miałem z 3 otsy na dedyku co ciagnie 90 playerow. i to wystarcza niz hostowanie w domu .

Wiadomo przyjdzie mother wyjebie kabel od komputera bo odkurzala itd itp..

Jezeli chodzi o mnie to moge byc managerem wszystkiego. Moge zrobic wszystko w otsie tylko nie mappowac, bo to mi nie zabardzo podeszło do gustu.

Ale mowie moge tylko byc jezeli sie zlozymy na serwer dedykowany inaczej nie da rady, i mysle ze tu to niektorzy mowia 3 lata doswiadczenia a gowno ma... : /

Jak zainteresowani to piszcie gg 9635902, ale tylko jak sie zlozymy na dedyke bo mowie na kompie nie wypali ten pomysl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...