Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mało FPS a niskie wykorzystanie CPU i GPU

bartanakin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Nowy MSI GF65 Thin 9SD

Procesor: Intel Core i7-9750H

Wielkość pamięci RAM [GB] 8

Dysk 512 GB SSD

Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti

Gra wyciąga mi średnio 60-80 FPSów ( w team fightach spada nawet do 30! ) przy czym GPU działa na 15-20% swoich możliwości a procek też koło 20%. Co może być powodem takiego słabego wyniku?
 Sprawdzałem już wiele możliwych powodów:

- LoL działa na karcie dedykowanej. W panelu NVIDII ustawiony jest na wydajność.

- Po podłączeniu podkładki chłodzącej pod laptop nic się nie zmieniło.

- Zainstalowane sterowniki są najnowsze.

Help!

Opublikowano

Po reinstallu windowsa fpsy nie dropią. Na ultra wyciągam 120 klatek, chociaż gpu i tak nie działa na 100%. Teraz to podejrzewam kiepską optymalizację LoLa.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 3.10.2020 o 23:10, bartanakin napisał:

Po reinstallu windowsa fpsy nie dropią. Na ultra wyciągam 120 klatek, chociaż gpu i tak nie działa na 100%. Teraz to podejrzewam kiepską optymalizację LoLa.

Po pierwsze, lol to po prostu za przeproszeniem gówno. Cielnt pobiera wiecej zasobów niż sama gra, mozesz mieć pcta ktory wyciagnie RDR2 na ultra a liga i tak moze ci dzialac gorzej niz na najgorszym laptopie. Ja na przyklad mialem przez chwile stale 100 fpsow  i gra dzialala swietnie, 4 gierki pozniej mam spadki od 60 do 30 i utrzymuje mi sie srednio z 44. Podczas grania doslownie z niczego innego nie korzystam.

Kiedy zmienilem ustawienia na dostlownie najnizsze jakie sie da... fpsy w ogole sie nie zmienily. Do tego jak dostane skok msow to nawet jak wroci do normalnych 30msow to ten lag niewidzialnie nadal sie utrzymuje, to znaczy ze lagi mam mimo ze ping i wszystko inne mi normalniek dziala.

Reisntall czasami pomaga, ale zazwyczaj na chwile

ruU3AnC.png

Opublikowano

Też tak mam w lolu. Ta gra to po prostu kupa. Fx 4300 4,6Ghz + Rx 560 + 8GB ramu wyciagają na fontannie 160fps, na linii 100-120fps. Potem tylko te fps spadają do 60-80 i skaczą do 30-40 w fajtach. Poza grą używany jest tylko discord. A różnicy fps między ultra a niższymi nie ma xD. Pozdro dla rito. Chuj w te fps, aby było 60fps płynnie, a nie spadki do 30, a nawet i mniej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Użyj hextech repair tool. Powinno pomóc i zobacz czy w grze masz ustawione limit FPS 

Pomogłem Ci w jakiś sposób?

Możesz dać repke🤗

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...