Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile gb ram na titanaxe?

Topik666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam serwer na endercheście lecz chciałbym przenieść go na titanaxe. Jest on na wersji 1.16.2. Na endercheście bez graczy zabiera mi on około 2500mb ramu (max 3k). Ile potrzebuję ramu na titanaxe do tego serwera? Dochodzą do tego jeszcze gracze których będzie około 25

Opublikowano

Na 25 graczy 2gb ci wystarczy, ale nie na śmieciowych, scamujących hostingach jak enderchest czy titanaxe. Na mniejsze serwery najlepiej skorzystać z hostingu minehost.pl.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@mcfantasy ale po co ma dodatkowo przepłacać skoro te 5gb spokojnie mu starczy. Ja osobiście używałem 3,5gb na enderchest przy 20 osobach i było +/- 18 tps stałe

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano
1 godzinę temu, skywarn napisał:

@mcfantasy ale po co ma dodatkowo przepłacać skoro te 5gb spokojnie mu starczy. Ja osobiście używałem 3,5gb na enderchest przy 20 osobach i było +/- 18 tps stałe

5gb to też przepłacanie, zauważ, że to serwer ~25 graczy. Na tyle wystarczy 2gb ramu.

Opublikowano

znaczy mi generalnie chodzi o odpowiedz powyżej, że nie opłacała brać się jak najwięcej tylko poprostu tyle ile potrzeba.

Ale masz rację 2-2,5gb da radę na spokojnie

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...