Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Alistar - warto?

Mahnypa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ostatnio sobie zacząłem grać alistarem ale jest przyjemny jednak jestem tu aby dowiedzieć sie CZY WARTO GO MAINOWAĆ w takim sensie czy jest do tego opłacalny.image.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [Champ] Alistar - warto?
Opublikowano

IMHO Alistar to dość dziwna postać, w tym sensie że w dobrych rękach potrafi narobić kuku w szeregach przeciwnika. Ale do mainowania raczej słabo, łatwo go skontrować jak grasz na supporcie np (Morgana itp). Jak grasz na innych liniach to nie wiem, bardzo rzadko go widuje na innych liniach niż support. Może sprawdziłby się fajnie na topie pod tanky. Czy zatem warto? Myślę że raczej średnio warto, na niższych rangach pewnie tak, na wyższych jest już mniej

r9wfFzB.png

Opublikowano

tanki nie są już tak w mecie, na niskim elo lepiej grać leoną lub nautem, a na wyższych jakąś karmą i lulu.

Opublikowano
20 godzin temu, Revayerq napisał:

tanki nie są już tak w mecie, na niskim elo lepiej grać leoną lub nautem, a na wyższych jakąś karmą i lulu.

Że tanki nie są w mecie, to tutaj się nie mogę zgodzić. 

Iż Naut, Leona, Thresh, Taric, Blitz, Braum, Panth  nadal są używane w TOP league, 

Moje aktualne elo to Grandmaster 293LP na EUW, widze codziennie TANKI + Senna jak i nami & Lulu.

Alistar jest słabym pickiem na low elo jak i high elo gdyż postacie z dashem, jak i kaitingiem łatwo mogą ciebie ominąć jak i ograć.

Polecam się nauczyć NAUT, lulu, Leona, Thresh.

1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...