Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak internetu psuje komputer?

Rumcays7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam bardzo nietypowy problem. Otóż miesiąc temu zauważyłem jakieś problemy z netem. Połowa stron się nie ładowała, wywalało mnie z TS, speedtest nie działał, net na ps4 też nie i ogólnie dziwne akcje.
Po jakimś czasie zaczęło się coś odwalać z kompem, nie mogłem odpalić żadnej gry, jak klikałem na jakąkolwiek ikone na pulpicie prawym to się zwieszał cały system i ostatecznie musiałem robić reinstall.

Na następny dzień zadzwoniłem do dostawcy i baba mi coś zaczęła gadać, że jest NADPŁATA bodajże 20 groszy? Dlatego mi pół internetu wyłączyli? xd
Internet zaczął działać jeszcze podczas rozmowy z nią. Po prostu coś kliknęła i od razu wszystko było git.

Sytuacja się powtarza, ale uwaga jest ciekawiej. 
Jak kładłem się dzisiaj spać to włączyłem sobie pobieranie gierki. Wstałem i gdzieś przy 90% był błąd, że nie można pobrać.
Nie chciało w ogóle ruszyć, więc stwierdziłem, że zresetuje kompa. Normalnie przez start > uruchom ponownie.
Przy włączaniu systemu wywaliło jakiś błąd "  ∂RÉNTFS ∂RÉNTFS   _   " - jakoś tak to wyglądało.

Próbowałem kilku rzeczy ale bez efektów, więc ostatecznie podpiąłem pendrive z windowsem i ku mojemu zdziwieniu cały dysk ssd, na którym był system jakby sam się sformatował do 0.

Przed chwlą zainstalowałem ponownie system, oczywiście bez błędu o braku połączenia z internetem się nie obeszło, ale sam system działa.
Domyślna przeglądarka nie działała, więc zgrałem sobie instalkę opery na pendrive, ale nie chciała się zainstalować bo net był ale nie było..
Wtedy zadzwoniłem do dostawcy i dowiedziałem się, że teraz jest nie NADPŁATA a ZALEGŁOŚĆ, którą trzeba zapłacić i o dziwo podczas tej rozmowy, opera zaczęła się pobierać i działa.
Ale działa tak jak poprzednio, net jest - ale tylko częściowo. Zanim się przejdę uregulować płatność chciałbym się czegoś dowiedzieć.

Możliwe, że te ich jakieś ustawianie, że pół internetu mi nie działa może jakoś wpływać na to, że mi coś z kompem się psuje..?

Poprzednim razem pc się wykraczył na i5 7400 a od tygodnia po przesiadce jestem na ryzenie 5 2600 z b450 aorus elite.

Opublikowano

Być może macie nie zaktualizowany system i coś się gryzie powodując takie problemy. Czasami może to też być kwestia aplikacji z których korzystacie na co dzień.

Cd. autora, to może miałeś jakiegoś wirusa który Ci uszkodził system, a nie go wyczyścił do zera. Może to też być kwestia dysku... To wymaga jakiś testów, bo na chwilę obecną można tylko zgadywać.

Sprawdźcie aplikacje, zaktualizujcie wszystkie sterowniki i jeżeli macie triala windowsa (tak to ujmując, bo nie każdy ma kupionego), to z jakiego źródła go pobraliście.

Opublikowano
Dnia 2.09.2020 o 11:06, Vosly napisał:

Być może macie nie zaktualizowany system i coś się gryzie powodując takie problemy. Czasami może to też być kwestia aplikacji z których korzystacie na co dzień.

Cd. autora, to może miałeś jakiegoś wirusa który Ci uszkodził system, a nie go wyczyścił do zera. Może to też być kwestia dysku... To wymaga jakiś testów, bo na chwilę obecną można tylko zgadywać.

Sprawdźcie aplikacje, zaktualizujcie wszystkie sterowniki i jeżeli macie triala windowsa (tak to ujmując, bo nie każdy ma kupionego), to z jakiego źródła go pobraliście.

10 mam orginalną (tak kupiłem klucz wow) a system jest aktualny, dysk nowy 🙂

image.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Brak internetu psuje komputer?
  • 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...